Παρατείνονται για 14 ημέρες τα μέτρα – Περιορισμοί σε Λέσβο και Ζάκυνθο (video)

Must Read

Η τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρας, επανήλθε μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρήθηκε από τις αρχές Αυγούστου. Στη θέση του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσίοδρα, όταν αυτός απουσιάζει, θα  βλέπουμε τον επιδημιολόγο Γκίκα Μαγιορκίνη. Στην ενημέρωση συμμετέχει και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, προκειμένου να ανακοινώσει τα μέτρα που θα ληφθούν στα γηροκομεία.

Στην ενημέρωση της Παρασκευής, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι παρατείνονται για 14 ημέρες τα μέτρα για τη τήρηση αποστάσεων, η υποχρεωτική χρήση μάσκας εκτός από χώρους εστίασης και τους χώρους άθλησης για το κοινό. Παράταση παίρνουν και τα μέτρα που ισχύουν σε παραλίες, εκκλησίες, πανηγύρια και κοινωνικές εκδηλώσεις. Οι περιοχές αφορούν τις περιφερειακές ενότητες Αττικής, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Κρήτης, Καρδίτσας, Πιερίας και στους Δήμους Βόλου, Ρόδου, Κω.

Παράλληλα, παρατείνεται για 14 ημέρες το ειδικό καθεστώς σε Πάρο, Αντίπαρο, Χαλκιδική και Χανιά, ενώ στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές προστίθεται η Π.Ε. Ημαθίας όπου αποφασίστηκε το κλείσιμο των μαγαζιών από τις 12 έως τις 7 το πρωί, αλλά και όριο 50 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

«Έκτακτα μέτρα σε Λέσβο, Ζάκυνθο»

Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκαν ειδικά περιοριστικά μέτρα σε Λέσβο και Ζάκυνθο τα οποία προβλέπουν υποχρεωτική μάσκα παντού, κλείσιμο των καταστημάτων από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί αλλά και αναστολή εκδηλώσεων.

Επιπλέον, παρατείνεται η αναστολή επισκεπτηρίων σε νοσοκομεία, γηροκομεία αλλά και τα μέτρα τήρησης αποστάσεων σε ΚΥΤ.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι παρατείνεται έως 15 Σεπτεμβρίου ο δειγματοληπτικός έλεγχος εισερχομένων από το εξωτερικό αλλά και οι προϋποθέσεις για είσοδο στη χώρα από τα χερσαία σύνορα.

Τέλος, αναστέλλεται η υποχρέωση για αρνητικό τεστ στους ταξιδιώτες που έρχονται από Ολλανδία, ενώ διακόπτονται οι πτήσεις από Βαρκελώνη και Καταλονία, μετά το επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο που παρουσίασαν οι πόλεις τις τελευταίες ημέρες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This