Πέμπτη 17/6/2021

Παρατείνονται για 14 ημέρες τα μέτρα – Περιορισμοί σε Λέσβο και Ζάκυνθο (video)

Η τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρας, επανήλθε μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρήθηκε από τις αρχές Αυγούστου. Στη θέση του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσίοδρα, όταν αυτός απουσιάζει, θα  βλέπουμε τον επιδημιολόγο Γκίκα Μαγιορκίνη. Στην ενημέρωση συμμετέχει και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, προκειμένου να ανακοινώσει τα μέτρα που θα ληφθούν στα γηροκομεία.

Στην ενημέρωση της Παρασκευής, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι παρατείνονται για 14 ημέρες τα μέτρα για τη τήρηση αποστάσεων, η υποχρεωτική χρήση μάσκας εκτός από χώρους εστίασης και τους χώρους άθλησης για το κοινό. Παράταση παίρνουν και τα μέτρα που ισχύουν σε παραλίες, εκκλησίες, πανηγύρια και κοινωνικές εκδηλώσεις. Οι περιοχές αφορούν τις περιφερειακές ενότητες Αττικής, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Κρήτης, Καρδίτσας, Πιερίας και στους Δήμους Βόλου, Ρόδου, Κω.

Παράλληλα, παρατείνεται για 14 ημέρες το ειδικό καθεστώς σε Πάρο, Αντίπαρο, Χαλκιδική και Χανιά, ενώ στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές προστίθεται η Π.Ε. Ημαθίας όπου αποφασίστηκε το κλείσιμο των μαγαζιών από τις 12 έως τις 7 το πρωί, αλλά και όριο 50 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

«Έκτακτα μέτρα σε Λέσβο, Ζάκυνθο»

Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκαν ειδικά περιοριστικά μέτρα σε Λέσβο και Ζάκυνθο τα οποία προβλέπουν υποχρεωτική μάσκα παντού, κλείσιμο των καταστημάτων από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί αλλά και αναστολή εκδηλώσεων.

Επιπλέον, παρατείνεται η αναστολή επισκεπτηρίων σε νοσοκομεία, γηροκομεία αλλά και τα μέτρα τήρησης αποστάσεων σε ΚΥΤ.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι παρατείνεται έως 15 Σεπτεμβρίου ο δειγματοληπτικός έλεγχος εισερχομένων από το εξωτερικό αλλά και οι προϋποθέσεις για είσοδο στη χώρα από τα χερσαία σύνορα.

Τέλος, αναστέλλεται η υποχρέωση για αρνητικό τεστ στους ταξιδιώτες που έρχονται από Ολλανδία, ενώ διακόπτονται οι πτήσεις από Βαρκελώνη και Καταλονία, μετά το επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο που παρουσίασαν οι πόλεις τις τελευταίες ημέρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ