Κυριακή 13/6/2021

Νίκος Δένδιας: «Η Τουρκία δεν αντιλαμβάνεται τα όρια του Διεθνούς Δικαίου και θα υποστεί κυρώσεις αν δεν λογικευτεί»

Για επιτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο της Ελλάδας και της Κύπρου έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όσον αφορά στα αποτελέσματα του συμβουλίου των ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών στο Βερολίνο και στην προειδοποίηση προς την Άγκυρα για κυρώσεις αν δεν αλλάξει στάση.

Μιλώντας στην DW, τόνισε ότι η παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας έρχεται σε αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο και με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

«Είναι γεγονός είναι ότι στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο αντιμετωπίζουμε μία τουρκική επιθετικότητα. Μία παράνομη συμπεριφορά που στρέφεται εναντίον του Διεθνούς Δικαίου. Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε ότι, σε περίπτωση που η Τουρκία δεν επιστρέψει στο δρόμο της λογικής, αν δεν επιστρέψει στη διαδικασία του διαλόγου, σε μία διαδικασία κατά την οποία ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας θα είναι απαραίτητος, οι κυρώσεις θα είναι στην ημερήσια διάταξη. Αυτό συμφωνήθηκε», σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών.

Ερωτηθείς αν η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ο Νίκος Δένδιας απάντησε θετικά, επισημαίνοντας ότι αυτό θα γινόταν με όρους αναφοράς, ενώ, τέλος, τόνισε ότι η χώρα θα ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένη αν η Τουρκία από την πλευρά της επιθυμούσε να συνεννοηθεί με την ΕΕ, την Ελλάδα και την Κύπρο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ