Νίκος Δένδιας: «Η Τουρκία δεν αντιλαμβάνεται τα όρια του Διεθνούς Δικαίου και θα υποστεί κυρώσεις αν δεν λογικευτεί»

Must Read

Για επιτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο της Ελλάδας και της Κύπρου έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όσον αφορά στα αποτελέσματα του συμβουλίου των ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών στο Βερολίνο και στην προειδοποίηση προς την Άγκυρα για κυρώσεις αν δεν αλλάξει στάση.

Μιλώντας στην DW, τόνισε ότι η παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας έρχεται σε αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο και με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

«Είναι γεγονός είναι ότι στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο αντιμετωπίζουμε μία τουρκική επιθετικότητα. Μία παράνομη συμπεριφορά που στρέφεται εναντίον του Διεθνούς Δικαίου. Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε ότι, σε περίπτωση που η Τουρκία δεν επιστρέψει στο δρόμο της λογικής, αν δεν επιστρέψει στη διαδικασία του διαλόγου, σε μία διαδικασία κατά την οποία ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας θα είναι απαραίτητος, οι κυρώσεις θα είναι στην ημερήσια διάταξη. Αυτό συμφωνήθηκε», σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών.

Ερωτηθείς αν η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ο Νίκος Δένδιας απάντησε θετικά, επισημαίνοντας ότι αυτό θα γινόταν με όρους αναφοράς, ενώ, τέλος, τόνισε ότι η χώρα θα ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένη αν η Τουρκία από την πλευρά της επιθυμούσε να συνεννοηθεί με την ΕΕ, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This