Θα τα πουν στα δικαστήρια Πολάκης και Κουρτάκης

Must Read

Ραντεβού στα δικαστήρια δίνουν οι Παύλος Πολάκης και Γιάννης Κουρτάκης μετά το πράσινο φως που άναψε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του «αψύ Σφακιανού».

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγήθηκε στην Ολομέλεια την άρση της ασυλίας του βουλευτή και πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από μήνυση του εκδότη για συκοφαντική δυσφήμηση για παλαιότερη ανάρτησή του.

Ειδικότερα ο Παύλος Πολάκης είχε αναφέρει στα social media πως «παρά τη λάσπη, παρά τα λεφτά που έριξε ο Κουρτάκης και διάφοροι τοπικοί σουπερμαρκετάδες εκεί κάτω για να με λασπολογήσουν, δεν τα καταφέρατε. Δεκαπέντε χιλιάδες Τετρακόσιοι ψήφοι, δεκαπέντε χιλιάδες καρφιά σε σας…».

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του τάχθηκε η Νέα Δημοκρατία και η Ελληνική Λύση, ενώ καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25. Το δε Κίνημα Αλλαγής δήλωσε «παρών», θεωρώντας ότι η μήνυση Κουρτάκη δεν ήταν επαρκώς στοιχειοθετημένη. Η άρση ασυλίας θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες στην Ολομέλεια, η οποία έχει, όπως πάντα, τον τελευταίο λόγο. Υπενθυμίζεται ότι για την άρση μιας βουλευτικής ασυλίας απαιτείται απλή πλειοψηφία.

Πάντως τα… όργανα ήδη άρχισαν, με τον Παύλο Πολάκη να επιτίθεται μέσω facebook στον εκδότη, αποκαλώντας τον «αλητήριο κοντορεβυθούλη της δημοσιογραφίας», επαναλαμβάνοντας μάλιστα τον ισχυρισμό ότι «έριξε λάσπη και λεφτά σε τοπικά μέσα για να βγει η Ν.Δ. πρώτη στα Χανιά και να μη βγω εγώ βουλευτής», όπως έγραψε. Ο δε Γ. Κουρτάκης απάντησε στην παραπάνω ανάρτηση, σχολιάζοντας πως ο Παύλος Πολάκης «εξασφάλισε μια ακόμη μήνυση και αγωγή. Α, και ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Ψυχραιμία αντράκι».

Για την ιστορία, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αίρεται η βουλευτική ασυλία του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είχε οδηγηθεί στην τακτική Δικαιοσύνη και τον περασμένο Ιούλιο, έπειτα από σχετική απόφαση της Ολομέλειας και ύστερα από μηνύσεις των Γιάννη Στουρνάρα και Σταμάτη Πουλή.

πηγή: «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This