Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

Θα τα πουν στα δικαστήρια Πολάκης και Κουρτάκης

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ραντεβού στα δικαστήρια δίνουν οι Παύλος Πολάκης και Γιάννης Κουρτάκης μετά το πράσινο φως που άναψε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του «αψύ Σφακιανού».

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγήθηκε στην Ολομέλεια την άρση της ασυλίας του βουλευτή και πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από μήνυση του εκδότη για συκοφαντική δυσφήμηση για παλαιότερη ανάρτησή του.

Ειδικότερα ο Παύλος Πολάκης είχε αναφέρει στα social media πως «παρά τη λάσπη, παρά τα λεφτά που έριξε ο Κουρτάκης και διάφοροι τοπικοί σουπερμαρκετάδες εκεί κάτω για να με λασπολογήσουν, δεν τα καταφέρατε. Δεκαπέντε χιλιάδες Τετρακόσιοι ψήφοι, δεκαπέντε χιλιάδες καρφιά σε σας…».

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του τάχθηκε η Νέα Δημοκρατία και η Ελληνική Λύση, ενώ καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25. Το δε Κίνημα Αλλαγής δήλωσε «παρών», θεωρώντας ότι η μήνυση Κουρτάκη δεν ήταν επαρκώς στοιχειοθετημένη. Η άρση ασυλίας θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες στην Ολομέλεια, η οποία έχει, όπως πάντα, τον τελευταίο λόγο. Υπενθυμίζεται ότι για την άρση μιας βουλευτικής ασυλίας απαιτείται απλή πλειοψηφία.

Πάντως τα… όργανα ήδη άρχισαν, με τον Παύλο Πολάκη να επιτίθεται μέσω facebook στον εκδότη, αποκαλώντας τον «αλητήριο κοντορεβυθούλη της δημοσιογραφίας», επαναλαμβάνοντας μάλιστα τον ισχυρισμό ότι «έριξε λάσπη και λεφτά σε τοπικά μέσα για να βγει η Ν.Δ. πρώτη στα Χανιά και να μη βγω εγώ βουλευτής», όπως έγραψε. Ο δε Γ. Κουρτάκης απάντησε στην παραπάνω ανάρτηση, σχολιάζοντας πως ο Παύλος Πολάκης «εξασφάλισε μια ακόμη μήνυση και αγωγή. Α, και ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Ψυχραιμία αντράκι».

Για την ιστορία, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αίρεται η βουλευτική ασυλία του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είχε οδηγηθεί στην τακτική Δικαιοσύνη και τον περασμένο Ιούλιο, έπειτα από σχετική απόφαση της Ολομέλειας και ύστερα από μηνύσεις των Γιάννη Στουρνάρα και Σταμάτη Πουλή.

πηγή: «δημοκρατία»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ