Ο Συνήγορος του Πολίτη «αδειάζει» τον Μηταράκη για το μεταναστευτικό

Must Read

Καταρρέει το κυβερνητικό αφήγημα περί δήθεν βελτίωσης της κατάστασης στο Μεταναστευτικό, καθώς ο Συνήγορος του Πολίτη Ανδρέας Ποττάκης διαπίστωσε μιλώντας στη Βουλή μείωση τόσο των εθελούσιων όσο και των αναγκαστικών επιστροφών παράτυπων μεταναστών, αφήνοντας εκτεθειμένο τον Νότη Μηταράκη.

«Δεν έχει πραγματοποιηθεί η αποσυμφόρηση στον βαθμό που απαιτείται» είπε ο Συνήγορος και ενημέρωσε πως στο πρώτο οκτάμηνο του 2020 υπήρξε μείωση των επιστροφών κατά 40% σε σχέση με πέρυσι, αποδίδοντας το γεγονός και στα προβλήματα που προέκυψαν λόγω του κορωνοϊού. Ο ίδιος μίλησε για αύξηση του αριθμού των διοικητικά κρατουμένων, που υπερβαίνει ήδη τους 4.000, επισημαίνοντας την αυξητική τάση σε σχέση με πέρυσι. Ακόμη, ο κ. Ποττάκης διαπίστωσε ελλείψεις στην παροχή υπηρεσιών υγείας, διερμηνείας, καθώς και ακατάλληλες συνθήκες διαμονής και κράτησης.

Ο Νότης Μηταράκης, πάντως, δεν έδωσε εξηγήσεις για τα αποκαλυπτικά στοιχεία που παρουσίασε ο Ανδρέας Ποττάκης, κάνοντας λόγο για «μεγάλη μεταστροφή» στην εικόνα του Μεταναστευτικού και πανηγυρίζοντας επειδή πρώτη φορά φέτος οι αποχωρήσεις ξεπερνούν τις αφίξεις. «Είχαμε 2.700 ανθρώπους που έφυγαν, έναντι 2.000 αφίξεων, όταν πέρυσι το καλοκαίρι είχαμε 16.000 καθαρές αφίξεις» ανέφερε ο υπουργός. Παραδέχθηκε, μάλιστα, ότι υπάρχει πρόβλημα στην πλατεία Βικτωρίας με τα 60-70 άτομα που συγκεντρώνονται εκεί κάθε μέρα και προανήγγειλε ότι κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει υγειονομικούς ελέγχους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This