Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

Πρέσβης της ελληνικής κουζίνας στις ΗΠΑ και επίσημα η… ξενιτεμένη σεφ Μαρία Λόη!

«Μαγειρέματα» για τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού Γιάννη Χρυσουλάκη με σεφ τη διάσημη μαγείρισσα Μαρία Λόη, που χρίζεται «πρέσβης της ελληνικής κουζίνας» στις ΗΠΑ!

«Με τη σεφ Μαρία Λόη, την πρέσβειρα των ελληνικών γεύσεων στην καρδιά της Νέας Υόρκης, συζητήσαμε τις δυνατότητες συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού, στο πλαίσιο της προώθησης και της εξωστρέφειας των ελληνικών γαστρονομικών προϊόντων, έτσι όπως διαμορφώνεται μέσα από τη συνεργασία των αρμόδιων υπουργείων», δηλώνει ο Γιάννης Χρυσουλάκης.

Η Γενική Γραμματεία ξεκινά πρόγραμμα προώθησης των μοναδικών ελληνικών προϊόντων ανά τον κόσμο και η Μαρία Λόη θα συνδράμει σε αυτό. Η Ελληνίδα σεφ το 2011 αποφάσισε να φύγει από την Ελλάδα και να εγκατασταθεί στη Νέα Υόρκη, ξαφνιάζοντας ακόμη και τους πολύ κοντινούς της ανθρώπους.

Στο Upper West Side αρχικά άνοιξε το «Loi Restaurant», το οποίο διαδέχθηκε το πιο κεντρικό «Loi Estiatorio». Μάλιστα, την πρώτη περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού ετοίμαζε και μοίραζε γεύματα σε γιατρούς, νοσηλευτές και στο διοικητικό προσωπικό νοσοκομείων της μεγαλούπολης!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ