Ο Γ. Γεραπετρίτης «οπαδός» του… άσπρο-μαύρο: Οι τεχνικές συζητήσεις Ελλάδας-Τουρκίας δεν είναι διάλογος!

Must Read

Μετά τον Μάκη Βορίδη και ο Γιώργος Γεραπετρίτης προσπαθεί να παρουσιάσει το «άσπρο μαύρο» όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά.

Μία μέρα μετά την επιχείρηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης να πείσει ότι δεν παραβιάζεται η εθνική κυριαρχία της χώρας από τα τουρκικά πλοία που «αλωνίζουν» στο Αιγαίο, ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι τεχνικές συζητήσεις δεν είναι διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών.

«Οι τεχνικές συζητήσεις που γίνονται, αφορούν τη στρατιωτική αποσυμπίεση, δηλαδή την αποχώρηση στρατευμάτων και δεν έχουν να κάνουν με τον διάλογο, ο οποίος θα γίνει για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Άρα, οι μεν τεχνικές συζητήσεις γίνονται σε στρατιωτικό επίπεδο, οι δε συζητήσεις για τις θαλάσσιες ζώνες γίνονται σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο», τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης.

Ο Υπουργός Επικρατείας τόνισε μάλιστα πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί τετελεσμένα και διπλωματικές επιθέσεις: «Δεν πρόκειται να πάμε σε διάλογο για το πώς θα συνκαθορίσουμε τη θαλάσσια περιοχή μας, υφαλοκρηπίδα και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, ενώ μέσα σε αυτές τις περιοχές για τις οποίες ερίζουν οι δυο χώρες, βρίσκονται τουρκικά πλοία. De facto καταστάσεις, πολιτικά τετελεσμένα και διπλωματικές επιθέσεις, εμείς δεν πρόκειται να δεχθούμε στο τραπέζι».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This