Τρίτη 15/6/2021

Αντάρτικο των βουλευτών της ΝΔ στην Βουλή!

Εγκατέλειψαν προκλητικά την αίθουσα και δεν υπερψήφισαν την άρση ασυλίας Πολάκη! 

Ένα πρωτοφανές γεγονός εκτυλίχθηκε πριν από λίγο στη Βουλή των Ελλήνων με πρωταγωνιστές τους βουλευτές της ΝΔ. Συγκεκριμένα κατά την ψηφοφορία στην ολομέλεια για την άρση ασυλίας του τέως αναπληρωτή υπουργού υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, ενώ υπήρχε σαφής εντολή για τους βουλευτές της ΝΔ να υπερψηφίσουν ώστε ο Πολάκης να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη μετά από μήνυση του στενού συνεργάτη του Ε. Μαρινάκη, εκδότη των Παραπολιτικών Γ. Κουρτάκη, οι βουλευτές εγκατέλειψαν προκλητικά την αίθουσα και δεν υπερψήφισαν!

Μιλάμε για πραγματικό αντάρτικο. Και πλέον αναζητούνται οι λόγοι που οδήγησαν την συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών της νέας Δημοκρατίας να αποχωρήσει επιδεικτικά παρά τις εντολές που δόθηκαν ακόμα και διά της παρουσίας και παρέμβασης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου κύριου Σπήλιου Λιβανού, αμέσως μετά την ομιλία Πολάκη στο βήμα της Βουλής.

Πολιτικοί αναλυτές βλέπουν χτύπημα σε Μαρινάκη

Μετά την παγωμάρα που επικράτησε στο άκουσμα της είδησης στα φιλοκυβερνητικά γραφεία, άρχισε η προσπάθεια να εξηγηθεί αυτή η συμπεριφορά των βουλευτών. Διότι ο Πολάκης αποτελεί ούτως ή άλλως κόκκινο πανί για τη Νέα Δημοκρατία, άρα δεν μπορούσε να αποτελέσει κάποιο σημείο σύγκλισης των δυο κομμάτων ενόψει άλλων εξελίξεων.

Αντίθετα η μόνη λογική εξήγηση που μπορεί να δοθεί σε αυτή τη συμπεριφορά, είναι ότι πρόκειται για μήνυμα στον Ευάγγελο Μαρινάκη, μετά τα πρόσφατα χτυπήματα των εφημερίδων του κατά του Χρήστου Σταϊκούρα και του Στέλιου Πέτσα. Πάντως κυβερνητικές πηγές επιμένουν πως η κεντρική εντολή της κυβέρνησης ήταν ότι οι βουλευτές έπρεπε να υπερψηφίσουν την ασυλίας του τέως αναπληρωτή υπουργού του ΣυΡιζΑ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ