Τετάρτη 16/6/2021

Άμεση στήριξη 500.000 ευρώ στους δήμους Σαρωνικού και Λαυρεωτικής για τις φωτιές

Σε άμεση οικονομική στήριξη ύψους 500.000 ευρώ στους Δήμους Σαρωνικού και Λαυρεωτικής, οι οποίοι επλήγησαν από πυρκαγιά την Τετάρτη 09/09, προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Εσωτερικών το μεσημέρι της Πέμπτης επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές, ενώ, κατόπιν, ακολούθησε σύσκεψη με τους Δημάρχους Σαρωνικού, κ. Πέτρο Φιλίππου και Λαυρεωτικής, κ. Δημήτρη Λουκά, στο πλαίσιο της οποίας σύσκεψης τους ανακοίνωσε ότι ο κάθε Δήμος θα λάβει από 250.000 ως έκτακτη επιχορήγηση για αποκατάσταση των ζημιών σε δημοτικές υποδομές και οδοποιία, αλλά και ως αποζημιώσεις προς τις οικογένειες που κάηκαν οι οικίες τους.

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, τα χρήματα θα χορηγηθούν άμεσα από το Υπουργείο Εσωτερικών, από τη στιγμή που θα κατατεθούν τα απαραίτητα έγγραφα από τους Δήμους.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών συνάντησε και συνεχάρη για το θάρρος και την αυτοθυσία της την υπάλληλο της Πολιτικής Προστασίας Σαρωνικού, κα Κατερίνα Ιωαννίδου, η οποία κατά τη χθεσινή πυρκαγιά έδωσε μάχη με τις φλόγες στην προσπάθεια να σωθούν ζωές και περιουσίες.

ο Υπουργός Εσωτερικών με την ηρωική υπάλληλο της Πολιτικής Προστασίας Σαρωνικού, Κατερίνα Ιωαννίδου

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ