Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

Διασυρμός του πολιτεύματος!

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ζητάω ταπεινά συγγνώμη από τον Γ. Κουρτάκη επειδή η Βουλή των Ελλήνων καταψήφισε το αίτημα για άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη τον οποίο ο Κουρτάκης είχε μηνύσει!

Για να δικαιολογήσει μάλιστα την ταπεινή του συγνώμη, ο κύριος Γεωργιάδης επικαλείται ότι ο Παύλος Πολάκης έπρεπε να δικαστεί ως απλός πολίτης, ώστε ο απλός πολίτης Γιάννης Κουρτάκης να βρει το δίκιο του.

Και κάπου εδώ χάνεται η λογική ή μάλλον χάνεται η πολιτική αξιοπρέπεια μαζί με την τιμή του πολιτεύματος. Αφού ο κύριος Γεωργιάδης νοιάζεται για την ισονομία του βουλευτή απέναντι στον απλό πολίτη, γιατί όσες φορές ζητήθηκε η άρση ασυλίας του λόγω μηνύσεων από απλούς πολίτες, αρνήθηκε;

Από πότε ένας υπουργός απολογείται σε έναν εκδότη για απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου; Εδώ ακόμα και η παραδοσιακή έννοια της διαπλοκής έχει χάσει το νόημα της. Κάποτε τουλάχιστον η διαπλοκή γινόταν στο ημίφως και σε απόλυτη σιωπή. Τώρα η διαπλοκή γίνεται επίσημα και μάλιστα ο πολιτικός απολογείται όταν δεν καταφέρνει να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του εκδότη.

Μεγαλύτερος διασυρμός του πολιτεύματος δεν πρέπει να έχει υπάρξει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ