Παρασκευή 18/6/2021

Ο αλαζόνας Τούρκος ΥΠΕΞ προκάλεσε Έλληνα Ευρωβουλευτή – «Αν δεν σας αρέσουν αυτά που λέω περάστε έξω»

Φραστικό επεισόδιο προκλήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο ανάμεσα στον Έλληνα Ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη και στον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος μίλησε μέσω βιντεοδιάσκεψης στην Επιτροπή Εξωτερικών.

Όπως αποκάλυψε ο κ.Ανδρουλάκης ο Τούρκος έκανε κατάχρηση χρόνου και μίλησε περισσότερο από τον επιτρεπόμενο, τόσο στην πρωτολογία όσο και στη δευτερολογία του, μιλώντας συνολικά 42 λεπτά, κάτι που δεν επέτρεψε σε κανέναν Ευρωβουλευτή να υποβάλει ερωτήσεις.

Όταν ο Έλληνας Ευρωβουλευτής εξέφρασε τη διαμαρτυρία του, Τσαβούσογλου απάντησε προκλητικά «αν δεν σας αρέσουν αυτά που λέω τότε να βγείτε έξω». Από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης ανταπάντησε ότι «εδώ γίνεται διάλογος και όχι μονόλογος», όπως είπε στον Θέμα 104,6.

Δείτε ακόμα: Ο Τσαβούσογλου θέλει ο Μακρόν να ζητήσει «συγγνώμη» από την Τουρκία και λέει ότι η Ελλάδα φταίει για την ένταση

Η Σοσιαλιστική Ομάδα, σύμφωνα με τον κ.Ανδρουλάκη, προχώρησε στην κατάθεση τροπολογίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ώστε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ένωσης να παρουσιάσει πρωτοβουλία για την επιβολή εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία. «Δεν μπορεί να φοβούνται οι Έλληνες πολίτες ότι ευρωπαϊκά όπλα που πωλούνται στην Τουρκία μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον μας. Αυτό είναι αδιανόητο και πρέπει να σταματήσει».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ