Διεθνές «Hot Spot» το Μαξίμου: Μισέλ, Σούκρι, Ρέγκλινγκ, Ράμα και Ζάεφ οι υψηλοί συνομιλητές του Πρωθυπουργού

Must Read

Σε λιγότερο από μία ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά επαφές με ατζέντα τα εθνικά θέματα, τις σχέσεις με τους (κακούς) γείτονες αλλά και την οικονομία.

Πρώτος θα περάσει την πόρτα του Μαξίμου (στις 12.30) ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ενώ στις 17.00, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σαμέχ Σούκρι, με κεντρικό θέμα την συμφωνία των δύο χωρών για την οριοθέτηση ΑΟΖ.

«Καρότο και μαστίγιο» από Ρεγκλινγκ

Σειρά έχει στις 18.00 ένα πολύ σημαντικό ραντεβού , με τον εκτελεστικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ ο οποίος στη λογική του «μαστίγιο-καρότο» θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό να παραμείνει στον δημοσιονομικό στόχο χωρίς να «ξεφύγει» παρόλο που ο στόχος αυτός περνάει μέσα από το μικροσκόπιο του Eurogroup, (έστω και αν δεν βρήκε κοινή γραμμή για τα δημοσιονομικά του 2021).

Το βράδυ, ο πρωθυπουργός θα έχει δείπνο εργασίας με τον ομόλογό του της Αλβανίας Εντι Ράμα με τον οποίο θα συζητήσει και τις σχέσεις Τιράνων-Άγκυρας.

Αύριο το πρωί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντήσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ τελευταίος θα περάσει την πόρτα του Μαξίμου ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ με βασικό θέμα την σωστή εφαρμογή της (έστω και κακής) συμφωνίας των Πρεσπών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This