Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020

Τιμητική πολιτογράφηση του Αντώνη Σαμαρά ως βορειομακεδόνα σκέφτεται ο Ζάεφ

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Αποκαλύπτει ο κύριος Μάξιμος

Μπορεί ο πρωθυπουργός των Σκοπίων να χαρακτήρισε περίπου «ευεργέτη» της Βόρειας Μακεδονίας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν ξέχασε όμως τον πραγματικό ευεργέτη των Σκοπίων: Τον κύριο Αντώνη Σαμαρά.

Σκέφτεται λοιπόν σύμφωνα με πληροφορίες, την τιμητική πολιτογράφηση του Αντώνη Σαμαρά ως «βορειομακεδόνα».

Συγκεκριμένα, η «τιμής ένεκεν» απόδοση της ιθαγένειας αποτελεί την ύψιστη τιμή που επιφυλάσσει μια πολιτεία σε ένα ορισμένο άτομο, λόγω προσφοράς εξαιρετικών υπηρεσιών ή εν γένει εξυπηρέτησης εθνικού συμφέροντος. Και ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο άνθρωπος στον οποίον κυριολεκτικά οφείλει την ύπαρξη του το κρατίδιο των Σκοπίων.
Είναι ο άνθρωπος που ως υπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, δεν έβαλε βέτο στην αναγνώριση των Σκοπίων ως ανεξάρτητο κράτος. Δεν εμφανίστηκε καν στην περιβόητη επιτροπή Μπανταντέρ, όπου θα μπορούσε να απαιτήσει την εξάλειψη εφάπαξ και διαπαντός του όρου »Μακεδονία» και την απαγόρευση χρήσης του καθοιονδήποτε τρόπο από το νέο κράτος προκειμένου αυτό να αναγνωριστεί από την διεθνή κοινότητα.

Είναι ο άνθρωπος που απέτρεψε την συμφωνία Μητσοτάκη – Γκλιγκόροφ για αναγνώριση του κράτους ως «Σλαβομακεδονία» με πλήρη αποκήρυξη της ιστορικής καπηλείας της ελληνικής Μακεδονίας από τους Σκοπιανούς.
Είναι ο άνθρωπος που έφερε πάλι το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, για να αναγνωρίσει επισήμως τον όρο «Μακεδονία» στην περιβόητη ενδιάμεση συμφωνία του 1995 (ΠΓΔ Μακεδονία).

Και είναι ο άνθρωπος που έκανε πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος άνοιξε διάπλατα τον δρόμο στο κρατίδιο, τόσο για την ΕΕ καταρρίπτοντας το βέτο της Γαλλίας όσο και για το ΝΑΤΟ.

Είναι απολύτως αναμενόμενο λοιπόν ο Σκοπιανός πρωθυπουργός να επιθυμεί να τιμήσει με αυτόν τον τρόπο τον Αντώνη Σαμαρά για την προσφορά του στην «Βόρεια Μακεδονία«.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ