Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022

Οι Τούρκοι θέλουν «ειλικρινή διάλογο» με την Ελλάδα, που δείχνει «παιδιάστικη συμπεριφορά» και ζητούν «αντικειμενικότητα» από την ΕΕ

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου, πάλι δικά μου. Αν υπάρχουν αντίστοιχες τουρκικές εκφράσεις με τις δικές μας, τότε σίγουρα η πολιτική της Τουρκίας ευθυγραμμίζεται με αυτές και μάλιστα με… αλφάδι. Η λογική του «πάρτα όλα» σε όλο της το μεγαλείο.

Ο Ερντογάν και οι ακόλουθοί του ζητούν διάλογο, θέλουν και δείχνουν ως κατηγορούμενη την Ελλάδα ότι τάχα αυτή προκαλεί και εκβιάζει (παιδιάστικη χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της χώρας μας ο Τούρκος Πρόεδρος), απαιτούν (!!) από την ΕΕ «αντικειμενικότητα» στην Ανατολική Μεσόγειο και διαμηνύουν ότι αυτοί είναι που δίνουν «μια ευκαιρία στη διπλωματία»!

«Αντικειμενικότητα» ζήτησε ο Ερντογάν από την ΕΕ και δήλωσε έτοιμος για «ειλικρινή διάλογο»

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Σαρλ Μισέλ, είχε ο Ταγίπ Ερντογάν, με θέμα την Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Η συζήτηση του Ερντογάν με τον Μισέλ επικεντρώθηκε στις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία και στις εξελίξεις που έχουν διαμορφωθεί στην Ανατολική Μεσόγειο, με τον Τούρκο Πρόεδρο να επαναλαμβάνει το… αίτημα για «αντικειμενική στάση της ΕΕ και των μελών της απέναντι σε όλα τα περιφερειακά ζητήματα και ειδικά σε αυτό της Ανατολικής Μεσογείου, χωρίς να παρασύρεται από προκλήσεις».

Ο Ερντογάν έκανε λόγο για «ειλικρινή διάλογο και διαπραγματεύσεις που βασίζονται στη δικαιοσύνη» με την Τουρκία να είναι «ανοικτή σε μια λύση που προστατεύει τα δικαιώματα όλων των μερών, αγνοώντας τις μονομερείς ενέργειες σε βάρος όλων των δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ κατά του Ευρωκοινοβουλίου

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει «μη ρεαλιστικό» το ψήφισμα που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το οποίο καταδικάζονται οι παράνομες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η Τουρκία με σαφείς αιχμές κατά της Γαλλίας και πιθανόν της Αυστρίας, αναφέρει ότι είναι μια «μη αποδεκτή απόφαση που εκφράζει την αλληλεγγύη στην Ελλάδα και την Κύπρο κι ελήφθη για να εξυπηρετήσει τα εγωιστικά συμφέροντα ορισμένων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Φωτιά οι τριπλές κάλπες σε Ελλάδα, Τουρκία και Κύπρο

Και συνεχίζει μιλώντας για μεροληπτική στάση: «Η μεροληπτική και άδικη στάση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και οι άκυρες και μονόπλευρες ερμηνείες του θαλάσσιου δικαίου για τις οποίες δεν είναι εξουσιοδοτημένο, έχουν βλάψει τη φήμη του. Ούτε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ούτε η ΕΕ, ούτε και τα κράτη μέλη της, έχουν την εξουσία να καθορίζουν τα σύνορα τρίτων χωρών. Η υιοθέτηση μιας τέτοιας μεροληπτικής απόφασης παρά τις προσπάθειες της Τουρκίας σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, είναι ασυμβίβαστη με την καλή θέληση και την κοινή λογική».

Ο Καλίν αποθέωσε τον Ερντογάν που «έδωσε και πάλι μια ευκαιρία στη διπλωματία»!

Η επιστροφή του Oruc Reis στην Αττάλεια είναι μια ευκαιρία για να προωθηθούν οι συνομιλίες και η ευκαιρία αυτή «δεν πρέπει να χαθεί», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν. Πρόσθεσε ότι η Άγκυρα ελπίζει ότι αυτό «θα έχει θετική αντανάκλαση» στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 24-25 Σεπτεμβρίου. Δεν είπε προφανώς ότι το όλο θέμα έγινε για να αποφύγει η Τουρκία τυχόν κυρώσεις.

«Ο πρόεδρός μας έδωσε και πάλι μια ευκαιρία στη διπλωματία», αποθέωσε τον σουλτάνο ο Καλίν! Για να προσθέσει με ύφος: «Ελπίζουμε ότι η ελληνική πλευρά θα χρησιμοποιήσει αυτήν την ευκαιρία για να προωθηθούν οι συνομιλίες. Θα ξαναρχίσουμε τις διερευνητικές συνομιλίες σύντομα», διαβεβαίωσε, μιλώντας διαδικτυακά σε μια εκδήλωση που οργάνωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων.

«Θέλουμε να δούμε μια νέα σελίδα στις σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας αλλά και στις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ. Ευελπιστούμε, πιστεύουμε ότι το κλίμα είναι ευνοϊκό αυτή τη στιγμή και νομίζω ότι έχουμε καταλήξει σε ένα επίπεδο συνεννόησης σε ό,τι αφορά τα βήματα που πρέπει να γίνουν τις επόμενες εβδομάδες για να ξαναρχίσουν αυτές οι συνομιλίες», κατέληξε.

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Μάχες για μια θέση στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια

Βέβαια, λίγο νωρίτερα, ο Τούρκος Πρόεδρος είχε φροντίσει να δυναμιτίσει πάλι την κατάσταση, παρουσιάζοντας μια δική του πραγματικότητα: «Η γλώσσα των απειλών και οι εκβιασμοί δεν δουλεύουν σε εμάς. Το γεγονός πως τα προβλήματα με την Ελλάδα μπορούν να λυθούν μέσω διπλωματίας και με διάλογο, οφείλεται στην αποφασιστικότητά μας. Τα θέματα αυτά πρέπει να λυθούν με διάλογο και διαπραγματεύσεις με τους γείτονες, πάντα μέσα στο πλαίσιο των κανονισμών».

Τα νέα… στολίδια για την Ελλάδα σήμερα ήταν τα εξής: «Η Ελλάδα προκαλεί και δείχνει παιδιάστικη συμπεριφορά, ενώ οι πολιτικοί της δείχνουν έλλειψη αξιοπρέπειας απέναντι στο δίκιο μας. Η Τουρκία έχει βρεθεί με σύνεση σε αυτή τη φάση, η οποία είναι αδιανόητη για εμάς, ωστόσο ο ρόλος μας είναι πολύ σημαντικός και κινούμαστε έξυπνα. Θα συνεχίσουμε να δείχνουμε ιδιαίτερη ωριμότητα, η οποία απαιτείται στη συνέχεια. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τις χώρες της περιφέρειας για την ειρήνη και τη σταθερότητα. Θα ενεργούμε πάντα με καλή πίστη. Ωστόσο, αν συνεχίσουν να δοκιμάζουν την υπομονή και την αποφασιστικότητα της Τουρκίας, θα λάβουν την απάντηση που τους αξίζει».

Τέταρτος γύρος ελληνοτουρκικών τεχνικών συνομιλιών στο ΝΑΤΟ

Τουρκικές και ελληνικές στρατιωτικές αντιπροσωπείες πραγματοποίησαν την 4η τεχνική συνάντηση την Πέμπτη στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ για να συζητήσουν τρόπους να μειωθεί ο κίνδυνος ενός συμβάντος εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες και θα επναληθφούν στις 24 Σεπτεμβρίου, ανέφερε το τουρκικό υπουργείο μετά τη λήξη της συνάντησης.

Ο διάλογος για τη δίκαιη κατανομή των πόρων της Ανατολικής Μεσογείου θα είναι κερδοφόρος για όλες τις πλευρές, λένε Τούρκοι αξιωματούχοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάχες για μια θέση στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια

Παρά το γεγονός ότι στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αμφισβητήθηκε εσωκομματικά...

Φωτιά οι τριπλές κάλπες σε Ελλάδα, Τουρκία και Κύπρο

Από τον Νίκο ΣταυρουλάκιΤρεις στρατιωτικό-διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας στο διάστημα των τελευταίων 15...

Με υπογραφή Μητσοτάκη οι πιο βρόμικες εκλογές από το 1989!

Οδηγεί τη χώρα σε κάλπες, με παρακολουθούμενους και εκβιαζόμενους πολιτικούς, δικαστικούς, στελέχη ΜΜΕ και μεγαλοεπιχειρηματίες

Ναύαρχος ε.α. Νίκος Σπανός: «Θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά ό,τι λένε οι Τούρκοι, γιατί...

Αναφορά στην τουρκική προκλητικότητα που συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό έκαναν νωρίτερα σήμερα το πρωί...

Εκβιάζει με τις λίστες – Γρίφος ο Καραμανλής

Ενώ ο Μητσοτάκης επιχειρεί να διατηρήσει σε «ομηρία» τους βουλευτές του, ο πρώην πρωθυπουργός σκέφτεται να μην είναι υποψήφιος. Το κυβερνητικό επιτελείο τοποθετεί τη διεξαγωγή των εκλογών στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου

Μενέντεζ: Όλο και πιο ηχηρό «όχι» στα F-16 για την Τουρκία – Οι ΗΠΑ...

Την κατηγορηματική αντίθεσή του στο ενδεχόμενο πώλησης F-16 στην Τουρκία επανέλαβε ο γερουσιαστής Ρόμπερτ...

Η αμφισβήτηση της ελληνικότητας νησιών του Αιγαίου

Ο τελικός στόχος της Άγκυρας, πίσω από τις περίπλοκες και βαρύγδουπες διατυπώσεις της, ένας και μοναδικός

Παράλυση έφερε ο νόμος Κεραμέως – Κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ

Έχουν περάσει δύο μήνες από τις εκλογές για τα εσωτερικά μέλη των συμβουλίων διοίκησης...

Υποκλοπές: Νέο χτύπημα από την Όλγα!

Τη θέση της κατά της επίκλησης του απορρήτου για τις υποκλοπές επανέλαβε για ακόμα...

Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος: «Δύσκολο να έρθουν νύχτα οι Τούρκοι, ο Ερντογάν δίνει τη μάχη των...

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα, με τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ να...

Οργισμένο ψήφισμα για την ίδρυση Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας

Η ίδρυση του Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις και απόλυτα φυσιολογικές...

Η «λαίδη Γκάγκα» βγήκε στην ΕΡΤ να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο έκτρωμά της

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας μιλάει στην ΕΡΤ για το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια φροντίδα...

Επίσημη καταγγελία από την Αθήνα στον ΟΗΕ για το νέο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο

Ενδεχόμενη απόπειρα υλοποίησής του παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και θα οδηγήσει σε ένταση και αποσταθεροποίηση

Να αφήσει τους «ψευτοτσαμπουκάδες», κάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Μετά τα παρακάλια του Κυριάκου Μητσοτάκη στις τράπεζες, στη συνάντησή του με την Πρόεδρο...

Ο Μητσοτάκης πήρε 30.000 ευρώ σε αγροτικές επιδοτήσεις

Νέα στοιχεία στο «φως» - Τι απαντάει το Μαξίμου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Βόμβα» από Αμερικανό επιστήμονα: Ο νέος κορωνοϊός κατασκευάστηκε και διέρρευσε από τη Γουχάν με ευθύνη των ΗΠΑ!

Μια γενετικά τροποποιημένη ασθένεια που κατασκευάστηκε με αμερικανικά κεφάλαια...

Η Άννα – Μισέλ «κάρφωσε» τον στρατηγό Φλώρο!

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου,...

Με υπογραφή Μητσοτάκη οι πιο βρόμικες εκλογές από το 1989!

Οδηγεί τη χώρα σε κάλπες, με παρακολουθούμενους και εκβιαζόμενους πολιτικούς, δικαστικούς, στελέχη ΜΜΕ και μεγαλοεπιχειρηματίες

Αντίλογος για το ψήφισμα της κυπριακής Βουλής περί «απαγόρευσης απόδοσης τιμών» στον Γεώργιο Γρίβα

Γράφει ο Μάνος Ν. ΧατζηδάκηςΙστορικός ερευνητής-συγγραφέας,Πρόεδρος Δ.Σ. του Ε.ΠΟ.Κ.Με...

Σταύρος Καλαφάτης: Ο «μακεδονομάχος» που έγινε «Τιραμόλα»…

Όλοι περίμεναν με κομμένη την ανάσα την παρέμβαση του...

NEWSROOM