Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε εκτάκτως τον Έλληνα Πρέσβη για το εξώφυλλο της «Δημοκρατίας» – Οι προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου

Must Read

Ο Έλληνας Πρέσβης στην Τουρκία κλήθηκε εκτάκτως από το Υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα για το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία» κατά του Ταγίπ Ερντογάν!

Ο Μεβλούτ Τσαούσογλου, μάλιστα, ξεκίνησε τις δηλώσεις του για το θέμα ως εξής: «Η ελληνική εφημερίδα έβαλε έναν άθλιο τίτλο. Καλέσαμε στο Υπουργείο τον Έλληνα πρέσβη Μιχαήλ-Χρήστο Διαμέση και δείξαμε την αντίδρασή μας με τον πιο σκληρό τρόπο».

Για να συνεχίσει: «Στον τουρκικό Τύπο μπορεί να υπάρξει κριτική και σκληρή κριτική κατά των Ελλήνων πολιτικών, ή και άλλων πολιτικών. στο πλαίσιο της ελευθεροτυπίας. Και εμάς μας επικρίνουν και αυτό είναι φυσικό. Μερικές φορές μάλιστα το κάνουν με βαρύ τρόπο και λυπόμαστε, αλλά αυτό μπορεί να γίνεται στο πλαίσιο της ελευθεροτυπίας. Αλλά οι προσβολές και οι βρισιές δεν πρέπει να θεωρούνται ως ελευθεροτυπία».

Στη συνέχεια ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο κάνει λόγο για «υποχρέωση αποχής από ύβρεις έναντι της προσωπικότητος οιουδήποτε ατόμου, κατά μείζονα λόγο ξένων ηγετών», λέγοντας:

«Την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ την κρίνουμε ως θετική. Ανέφεραν πως αυτό που έγινε σήμερα δεν εντάσσεται στην ελευθεροτυπία και το κατήγγειλαν. Αν λοιπόν αυτό δεν συνάδει με την ελευθεροτυπία τότε αυτοί είναι οι υπεύθυνοι να πράξουν τα κατά τον νόμο. Άλλωστε ήδη η Διεύθυνση Επικοινωνίας μας, πράττει τα απαραίτητα. Επικοινωνήσαμε μαζί τους».

Και κατέληξε με κατηγορίες εναντίον της Ελλάδας φυσικά: «Από όποια μεριά και αν το δούμε δεν πρέπει να πέφτουμε σε αυτό το επίπεδο. Στην πραγματικότητα το ότι η Ελλάδα στα θέματα με την Τουρκία μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει κάποιο θετικό βήμα και δεν έχει φερθεί γενναία, οφείλεται ακριβώς σε αυτήν την κοινή γνώμη και στον τύπο που αντανακλά αυτού του είδους τα αισθήματά της. Αυτό το είδα επί 20 χρόνια σε διάφορες θέσεις όπου υπηρέτησα. Δυστυχώς αυτό είναι το επίπεδό αλλά εμείς θα κάνουμε αυτά που είναι απαραίτητα».

Βέβαια, όταν οι τουρκικές εφημερίδες απειλούν ότι θα σφάξουν τους Έλληνες και δια στόματος Ερντογάν μάλιστα ότι θα μας ρίξουν στη θάλασσα, δε τρέχει κάστανο. Το ελληνικό πρωτοσέλιδο τους ενόχλησε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This