Ο δήθεν σύμμαχος της Ελλάδας και φίλος του Μητσοτάκη, Βέμπερ, καταψήφισε τροπολογία για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

Must Read

Ο μέχρι πρότινος δήθεν σύμμαχος της Ελλάδας, επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ, τώρα που ήρθε η κρίσιμη ώρα, πήρε το μέρος της Τουρκίας.

Δείχνοντας τον πραγματικό του εαυτό, ο καλός φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη επέλεξε να μην ταχθεί στο πλευρό της χώρας μας, καταψηφίζοντας τροπολογία που κατέθεσαν Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες και ο Ελληνας ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Νίκος Ανδρουλάκης, η οποία έθετε στο τραπέζι το εμπάργκο όπλων από τα κράτη της Ε.Ε. προς στην Τουρκία.

Η τροπολογία έλαβε σημαντική πλειοψηφία 524 ψήφων, ωστόσο ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η καταψήφισή της από τον Μάνφρεντ Βέμπερ, λόγω και της θέσης του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και μάλιστα λίγες μέρες πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιβεβαίωσε στην εκδήλωση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος ότι, ενώ η τροπολογία έλαβε τη στήριξη από τη μεγάλη πλειοψηφία των ευρωβουλευτών, οι Γερμανοί ευρωβουλευτές του Λαϊκού Κόμματος, με προεξάρχοντα τον κ. Βέμπερ την καταψήφισαν. Τόνισε δε ότι, ενώ στην πρόταση των Σοσιαλιστών, της Αριστεράς και των φιλελευθέρων στο ψήφισμα για την Τουρκία υπήρχε η πρόταση για επιβολή εμπάργκο όπλων, το ΕΛΚ δεν είχε παρόμοια πρόταση και μάλιστα αντέδρασε στο να συμπεριληφθεί στο κοινό ψήφισμα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει τελικά σχετική αναφορά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This