Παρασκευή 7/5/2021

Ο δήθεν σύμμαχος της Ελλάδας και φίλος του Μητσοτάκη, Βέμπερ, καταψήφισε τροπολογία για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

Ο μέχρι πρότινος δήθεν σύμμαχος της Ελλάδας, επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ, τώρα που ήρθε η κρίσιμη ώρα, πήρε το μέρος της Τουρκίας.

Δείχνοντας τον πραγματικό του εαυτό, ο καλός φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη επέλεξε να μην ταχθεί στο πλευρό της χώρας μας, καταψηφίζοντας τροπολογία που κατέθεσαν Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες και ο Ελληνας ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Νίκος Ανδρουλάκης, η οποία έθετε στο τραπέζι το εμπάργκο όπλων από τα κράτη της Ε.Ε. προς στην Τουρκία.

Η τροπολογία έλαβε σημαντική πλειοψηφία 524 ψήφων, ωστόσο ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η καταψήφισή της από τον Μάνφρεντ Βέμπερ, λόγω και της θέσης του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και μάλιστα λίγες μέρες πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιβεβαίωσε στην εκδήλωση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος ότι, ενώ η τροπολογία έλαβε τη στήριξη από τη μεγάλη πλειοψηφία των ευρωβουλευτών, οι Γερμανοί ευρωβουλευτές του Λαϊκού Κόμματος, με προεξάρχοντα τον κ. Βέμπερ την καταψήφισαν. Τόνισε δε ότι, ενώ στην πρόταση των Σοσιαλιστών, της Αριστεράς και των φιλελευθέρων στο ψήφισμα για την Τουρκία υπήρχε η πρόταση για επιβολή εμπάργκο όπλων, το ΕΛΚ δεν είχε παρόμοια πρόταση και μάλιστα αντέδρασε στο να συμπεριληφθεί στο κοινό ψήφισμα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει τελικά σχετική αναφορά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ