Ξεκινούν οι διερευνητικές επαφές – Διάλογο με Oruc Reis, NAVTEX και πολεμικά πλοία στην κυπριακή ΑΟΖ θα κάνουν οι Τούρκοι

Must Read

Μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, το Υπουργείο Εξωτερικών με μια λιτή ανακοίνωση ενημερώνει ότι προσεχώς θα ξεκινήσουν στην Κωνσταντινούπολη οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας (ο 61ος γύρος όπως αναφέρεται). Βέβαια, οι προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά το είδους του διαλόγου που έχει στο μυαλό του ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Ελλάδα και η Τουρκία συμφώνησαν τη διεξαγωγή του 61ου γύρου Διερευνητικών Επαφών, στην Κωνσταντινούπολη, προσεχώς», ήταν η εξαιρετικά λακωνική ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Νωρίτερα, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωνε πανέτοιμος για την έναρξη του ελληνοτουρκικού διαλόγου, με σχετικό μήνυμα που έστειλε μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Την ίδια ώρα ωστόσο, το Oruc Reis που χρησιμοποιήθηκε ως καλυμμένο όργανο προπαγάνδας, με σκοπό να παρουσιάσει στην ΕΕ ότι το αποσύρει για διπλωματικούς λόγους, ενώ ταυτόχρονα άφηνε να διαρρεύσει στον τουρκικό τύπο ότι οι λόγοι απόσυρσης ήταν η συντήρηση, απέπλευσε σήμερα από το λιμάνι της Αττάλειας.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η η τουρκική υδρογραφική υπηρεσία, εξέδωσε νέα NAVTEX, αξιώνοντας αυτή τη φορά την αποστρατιωτικοποίηση της… Λήμνου!

Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας hellasjournal, δεν περιλαμβάνεται στη συμφωνία για την επανέναρξη των συνομιλιών Ελλάδας-Τουρκίας, η αποχώρηση των πλωτών γεωτρύπανων Barbaros και Yavuz (τα οποία συνοδεύονται και από πολεμικά πλοία) από την κυπριακή ΑΟΖ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This