Τρίτη 15/6/2021

Oι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας συνεχίζονται, παρά τις διαβεβαιώσεις Μητσοτάκη

Αναντιστοιχία ανάμεσα στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και την πρακτική των τραπεζών διαπιστώνει από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέκος Φλαμπουράρης υποστηρίζοντας ότι παρά τις πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις από το βήμα της ΔΕΘ, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας συνεχίζονται.

«Ή ο πρωθυπουργός λέει ψέματα απευθυνόμενος – στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη – σε πολίτες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις λέγοντας ότι δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος του 2020, ή το τραπεζικό σύστημα ακολουθεί το δικό του δρόμο κόντρα στην Κυβέρνηση και τους πολίτες» παρατηρεί ο υπεύθυνος χρηματοπιστωτικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε κάθε περίπτωση αυτοί που την πληρώνουν σε περίοδο πρωτοφανούς για τα δεδομένα υγειονομικής και οικονομικής κρίσης είναι οι αδύναμοι πολίτες αυτής της χώρας» προσθέτει.

Καλεί την ίδια στιγμή τον Υπουργό Οικονομικών «να πάρει άμεσα απόφαση για απαγόρευση όλων των πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του 2020 προκειμένου να δώσουν την δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους για την υποβολή σχετικών αιτήσεων, αλλιώς μαζί με το δεύτερο κύμα της πανδημίας του COVID-19, θα έχουμε και κύμα πλειστηριασμών κύριας κατοικίας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ