Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020

Προσωρινή στέγη σε αναγνωρισμένους πρόσφυγες, η… προσωρινή λύση στο πρόβλημα της πλατείας Βικτωρίας

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Την πιλοτική δίμηνη διαμονή αναγνωρισμένων προσφύγων που εξέρχονται από τις δομές των νησιών, ώσπου να βρουν πιο μόνιμη στέγη, ανακοίνωσαν σήμερα Πέμπτη το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Η εν λόγω δράση, η οποία αναμένεται να δώσει προσωρινή, έστω, λύση στο χρόνιο πρόβλημα στην πλατεία Βικτωρίας, εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος HELIOS και θα διευκολύνει αναγνωρισμένους πρόσφυγες στο να φιλοξενηθούν σε συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης και ασφάλειας. Η υλοποίησή της θα γίνει από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και θα χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μετά από τη σημερινή συνάντησή του με τον επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ελλάδα, Gianluca Rocco, o Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης δήλωσε: «Με νέα χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης ξεκινάμε πιλοτικά να προσφέρουμε προσωρινή διαμονή σε αναγνωρισμένους πρόσφυγες που προέρχονται από τα νησιά. Στόχος μας είναι να προλάβουν να ενταχθούν σε συνθήκες ομαλότητας στο πρόγραμμα Helios, να βρουν στέγη και εργασία. Με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα που παρουσιάζεται κυρίως στην Αθήνα και αποφεύγουμε φαινόμενα συγκέντρωσης προσφύγων σε πλατείες, όπως, π.χ., την Πλατεία Βικτώριας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ