Η Κύπρος δεν είναι «ένα νησί διχασμένο» κυρία ΠτΔ, είναι ένα νησί που το 1/3 του τελεί υπό τουρκική κατοχή

Must Read

Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Κύπρο, από μόνη της είναι ένα τεράστιας σημασίας γεγονός και μάλιστα το ήταν και τριήμερη, το έκανε ακόμη πιο σπουδαίο.

Και δεν θα είχαμε πιθανόν τίποτα να σχολιάσουμε, αν δεν ερχόταν μια ανάρτηση της ΠτΔ στα social media που μας… έβγαλε το μάτι.

Κάνοντας λοιπόν μια (εξαιρετικά μεστή και ποιητική κατά τα άλλα) σύνοψη της επίσκεψής της στην Κύπρο, η κ.Σακελλαροπούλου στην τελευταία παράγραφο της ανάρτησής της, τα χαλάει όλα:

«Βαδίζοντας στην κομμένη στα δύο Λευκωσία, την τελευταία διχασμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης, σκέφτομαι ότι ο σεβασμός κάθε πλευράς για τις αξίες, τα πολιτιστικά σύμβολα και τα έργα τέχνης της άλλης μπορεί να αποτελέσει ένα βήμα προς την οικοδόμηση ενός κοινού, ειρηνικού μέλλοντος. Και η Κύπρος, ένα νησί διχασμένο, όπου η μνήμη ακόμη πονά, όπου τα τραύματα είναι ακόμη ανεπούλωτα, αυτό το μέλλον το χρειάζεται».

Η Κύπρος δεν είναι ένα νησί διχασμένο. Είναι ένα νησί το οποίο κατά το 1/3 του τελεί υπό παράνομη τουρκική κατοχή, ως αποτέλεσμα στρατιωτικής εισβολής. Και γι’ αυτό είναι κομμένη στα δύο η Λευκωσία.

Με όλο το σεβασμό προς την κυρία ΠτΔ, άλλο ο διχασμός και άλλο η κατοχή, όπου τα τουρκικά στρατεύματα στα κατεχόμενα αυξάνονται συνεχώς και βρίσκονται με το δάχτυλο στη σκανδάλη και οι έποικοι που στέλνει ο Ερντογάν στο νησί έχουν σχεδόν «εξαφανίσει» τους Τουρκοκύπριους.

Πως λοιπόν γίνεται να οικοδομηθεί ένα «κοινό, ειρηνικό μέλλον»;

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This