Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

Πέτσας: «Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν συζητά την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών»

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Το αυτονόητο ξεκαθάρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας για τις κραυγές της Τουρκίας περί αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών: «Καμία ελληνική κυβέρνηση δε συζητά την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών». Όσον αφορά τις καταλήψεις στα σχολεία, ο κ.Πέτσας εκτίμησε ότι «την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει αποκλιμάκωση».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «στα Δωδεκάνησα δεν έχει κανένα λόγο η Τουρκία γιατί δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος. Θα κάνουμε τα πάντα για να διαφυλάξουμε την κυριαρχία της χώρας μας».

Για το ενδεχόμενο της επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο Στέλος Πέτσας είπε στον ΣΚΑΙ: «Το έχει ξεκαθαρίσει ο Πρωθυπουργός ότι για να υπάρξει επικοινωνία χρειάζεται εμπιστοσύνη και προετοιμασία. Αν υπάρξουν αυτά τα δύο δεν αποκλείεται κάποια συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών».

Μιλώντας για τις καταλήψεις των σχολείων ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εκτίμησε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει αποκλιμάκωση, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτές να είναι πολιτικά υποκινούμενες: «Υπήρξαν ξεκάθαρες τοποθετήσεις δημάρχων – με συγκεκριμένο πολίτικο προφίλ – υπέρ των καταλήψεων. Έχουμε πολλά πεδία διαφόρων, ας αφήσουμε τα σχολεία απ έξω».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]