Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020

Ο Μπογδάνος επικαλείται «πρόβλημα ασφάλειας» και θέτει θέμα μπούρκας στη Βουλή

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Το ζήτημα της μπούρκας και του νικάμπ φέρνει στη Βουλή ο «γαλάζιος» βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος, υποβάλλοντας, μέσω σχετικής κοινοβουλευτικής ερώτησης στον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα ερώτημα για την ανάγκη ή μη νομοθέτησης εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. επισημαίνει τον προβληματισμό του αναφορικά με την εικόνα γυναικών που φορούν τις συγκεκριμένες μουσουλμανικές ενδυμασίες, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, εξηγώντας ότι η μπούρκα και το νικάμπ συνιστούν ταυτόχρονα πρόβλημα «ασφαλείας», καθώς μπορούν, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, να καταστήσουν τον οποιονδήποτε αόρατο στους πολίτες και στις Αρχές.

Θέτει, μάλιστα, το ζήτημα της παραβίασης των δικαιωμάτων των γυναικών, όταν αυτές τις φορούν καταναγκαστικά, έπειτα από εκφοβισμό και καταπίεση, πράξεις τις οποίες χαρακτηρίζει απαράδεκτες τόσο για την κυρίαρχη κουλτούρα της χώρας μας όσο και για τον νομικό πολιτισμό της.

Ο βουλευτής της συμπολίτευσης, αφού σημειώνει, αφενός, ότι «η χώρα μας είναι και οφείλει να παραμείνει χώρα ασφαλής, όπου οι γυναίκες είναι απόλυτα ισότιμοι και ελεύθεροι πολίτες, και, αφετέρου, ότι αρκετές φιλελεύθερες ευρωπαϊκές Δημοκρατίες έχουν κατά την τελευταία δεκαετία προχωρήσει σε νομικές ρυθμίσεις προς έλεγχο του φαινομένου», ρωτά τον Κώστα Τσιάρα εάν η μπούρκα και το νικάμπ, «που κρύβουν από τη δημόσια θέα όλα τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά, συνιστούν ζήτημα για δημόσια και κοινοβουλευτική διαβούλευση, προς νομοθετική επίλυση των προβλημάτων που δημιουργούν». Ρωτά, επίσης, τον κ. Τσιάρα σε ποιες ενέργειες κρίνει σκόπιμο να προβεί προκειμένου να λυθεί το κρίσιμο αυτό ζήτημα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δημήτρης Σέργιος
Δημήτρης Σέργιος
Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ