Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ψήνει τυρόπιτες στις 5:30 το πρωί: «Αν δεν σωθεί η οικονομία, θα πεθάνουμε όλοι» (video)

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ο έκπτωτος περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης που απογείωσε τον λαϊκισμό κατά την θητεία του στους κόλπους της πολιτικής, πλέον μάχεται ως βιοπαλαιστής και εργάζεται στο ψιλικατζίδικο που άνοιξε τον Ιανουάριο του 2020.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης που θεωρεί τον εαυτό του όπως λέει «παιδί της αγοράς», μίλησε στο protothema.gr για την πανδημία του κορωνοϊού που ισοπέδωσε τα επιχειρηματικά του σχέδια και άσκηση κριτική στην κυβέρνηση που δεν πήρε πιο αυστηρά μέτρα:

«Τι να τα κάνω τα 800 ευρώ που μου έδωσε η κυβέρνηση;»

«Από τον Ιανουάριο είναι το μαγαζί αλλά μας έκανε πολύ μεγάλη ζημιά ο κορωνοϊός. Είμαι 70% κάτω τους τελευταίους μήνες μετά τον κορωνοϊό. Δέκα ξενοδοχεία είναι πιο κάτω από το σημείο που βρίσκομαι και είναι κλειστά. Ο πιο πλούσιος έχει 1 ευρώ. Έρχεται ο πελάτης και μου λέει “να χτυπήσω κάρτα για 40 και 50λεπτά”. Αυτό είναι κατάντια. Αν δεν σωθεί η οικονομία, θα πεθάνουμε όλοι. Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι “ασπιρίνη”. Έπρεπε να πάρει πιο γενναία μέτρα. Οι τράπεζες έχουν χρήματα και δεν τα δίνουν στην αγορά. Αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή οι τράπεζες πρέπει να βοηθήσουν και να μην αφήσουν μόνο την κυβέρνηση αλλά οι τράπεζες ελέγχονται απ’ έξω και δεν μπορεί καμία κυβέρνηση να τις επηρεάσει. Τι να τα κάνω τα 800 ευρώ που μου έδωσε η κυβέρνηση; Το ενοίκιο δεν θα το πληρώσω, γιατί νοικιάζω το κατάστημα δεν είναι ιδιόκτητο, τα ιδιόκτητα τα σκοτώσαμε για να ζήσουμε ψυχολογικά όχι μόνο οικονομικά. Το ρεύμα; Τα έξοδά μου δεν θα τα πληρώσω; Δεν λύνεται το πρόβλημα» δήλωσε ο πρώην νομάρχης.

«Είμαι ενεργός και περιμένω»

Πλέον, σε μια διαφορετική καθημερινότητα, ο Ζορό της Κεντρικής Μακεδονίας, ξυπνάει στις 4:30 προκειμένου να ψήσει τυρόπιτες για το μίνι μάρκετ ενώ ταυτόχρονα όπως αναφέρει, παρακολουθεί τις εξελίξεις στην πολιτική και σκηνή και βρίσκεται σε ετοιμότητα για νέα «κατορθώματα»: «Το πρωί σηκώνομαι στις 4.30, κατά τις 5.30 βάζω τις τυρόπιτες να ψηθούν και στη συνέχεια ανοίγω το μαγαζί. Εγώ είμαι στο μαγαζί 5.15 το πρωί και φεύγω στις 9 το βράδυ. Έχω το γραφείο μου πάνω στο πατάρι αλλά δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα, αυτό το ωράριο […] Ένας Ψωμιάδης ποτέ δεν μπορεί να βάλει τη λέξη ότι δεν είναι ενεργός πολιτικά. Είμαι ενεργός, παρακολουθώ τις εξελίξεις, όμως στη συγκεκριμένη συγκυρία δεν με αφορά η πολιτική. Είμαι ενεργός και περιμένω» δήλωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και δεν ξέρουμε αν αυτό πρέπει να το εκλάβουμε ως απειλή…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ