Μιχαηλίδου: Δυο χιλιάδες ευρώ για κάθε παιδί συν 1000 ευρώ αφορολόγητο

Must Read

Στον προϋπολογισμό του 2020 θα εγγραφεί η δαπάνη για την παροχή του εφάπαξ ποσού των 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται, ανακοίνωσε η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε εφαρμογή της σχετικής εξαγγελίας του πρωθυπουργού. Ταυτοχρόνως, διαβεβαίωσε ότι όχι μόνον δεν θα κοπεί κανένα επίδομα, αλλά θα ενισχυθούν και θα επεκταθούν στο πλαίσιο της άσκησης «δίκαιης και αποτελεσματικής κοινωνικής πολιτικής».

Η αρμόδια υφυπουργός προανήγγειλε, επίσης, ότι, πέραν της ενίσχυσης του ΕΕΕ, ενισχύεται ο ΟΠΕΚΑ, που αποτελεί τον κύριο φορέα των προνοιακών πολιτικών και η ενιαία αρχή πληρωμών για τις περισσότερες προνοιακές παροχές σε περισσότερους από 2.500.000 δικαιούχους. «Κύριο μέλημα μας είναι να μην υπάρχει δικαιούχος συμπολίτης μας που να μη το γνωρίζει», τόνισε και ανακοίνωσε ότι προς αυτή την κατεύθυνση εντάσσονται ηλεκτρονικά οι παροχές εκείνες που δεν καλύπτονται ακόμα από υφιστάμενα πληροφοριακά συστήματα, όπως τα επιδόματα ορεινών περιοχών, στεγαστικής συνδρομής, ομογενών, και το επίδομα αναδοχής. Διαμορφώνεται, επίσης, Ενιαίο Μητρώο δικαιούχων έναντι του συνόλου των μεμονωμένων μητρώων επιδομάτων που υπάρχουν σήμερα, ώστε να υπάρχει ταυτοποίηση σε μια μοναδική εγγραφή και ενιαία παρακολούθηση του συνόλου των παροχών που λαμβάνει κάποιος. «Ως Πολιτεία χρειάζεται να είμαστε βέβαιοι ότι όλοι οι πραγματικοί δικαιούχοι λαμβάνουν τις παροχές που έχουν νομοθετηθεί για αυτούς και κανείς

 Με στόχο την ενδυνάμωση του θεσμού της Οικογένειας, η αρμόδια υπουργός ανέφερε ότι το υπουργείου κινείται σε δύο άξονες λαμβάνοντας μέτρα ποιοτικού και ποσοτικού χαρακτήρα.

Στα μέτρα ποιοτικού χαρακτήρα εντάσσονται:

– Η διασφάλιση πως όλα τα παιδιά έχουν θέση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς με την ενίσχυση του προγράμματος. «Ενισχύουμε το πρόγραμμα “Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής” έτσι ώστε όχι μόνο να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα των οικογενειών, αλλά και στοχεύοντας να αυξηθεί η συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας και να ενισχυθεί η κοινωνικοποίηση των παιδιών σε νεαρότερη ηλικία μιας και όλες οι έρευνες δείχνουν πως αυτό είναι κλειδί για την ανάπτυξη όλου του ανθρώπινου κεφαλαίου της χώρας», όπως είπε.

Στα μέτρα ποσοτικού χαρακτήρα εφαρμόζονται άμεσα τουλάχιστον τέσσερα μέτρα:

– Καθιερώνεται επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα. «Με αυτό το μέτρο αντιμετωπίζουμε τις αυξημένες ανάγκες του πρώτου καιρού μετά τη γέννηση, ώστε τα έξοδα αυτά να μην αποτελούν ανασχετικό παράγοντα, ειδικά για κάθε νέο ζευγάρι», είπε η κ. Μιχαηλίδου.

– Αυξάνεται το όριο του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, προκειμένου να ενισχυθούν οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας

– Ενισχύεται το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων, αξιολογώντας την πρόοδό του, στοχεύοντας στη βελτίωσή του.

– Εξετάζεται η δυνατότητα χορήγησης πρόσθετων κινήτρων σε ζευγάρια που τεκνοποιούν πριν η γυναίκα συμπληρώσει το τριακοστό της έτος.

Σ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This