Ο Γ. Στουρνάρας προκαλεί πονοκέφαλο στο Μαξίμου και όχι μόνο

Must Read

Αποκαλύπτει ο κύριος Μάξιμος

Έχει όντως ο κεντρικός τραπεζίτης οικουμενικές βλέψεις; Τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το μέγαρο Μαξίμου πάντως έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο, όχι στον πρωθυπουργό διότι ο εγκέφαλος του δεν έχει χώρο για πόνους, καθώς παράγει ακατάπαυστα πολιτική. Υπάρχουν άλλοι στο μέγαρο για να ανησυχούν για το μέλλον της κυβέρνησης. Και κάποια στοιχεία δείχνουν ότι αυτό το μέλλον δεν θα είναι καθόλου ευοίωνο.

Τα προβλήματα αρχίζουν και γιγαντώνονται, η οικονομία της χώρας θα εξαρτάται πλέον αποκλειστικά από τις ενέσεις της ΕΕ, που δεν θα φτάσουν όπως όλα δείχνουν ούτε για επιδόματα επιβίωσης σε έναν πληθυσμό που μαστίζεται από την ανεργία, την οικονομική δυστοκία και την έλλειψη οποιασδήποτε αναπτυξιακής ελπίδας.
Τα ποιοτικά στοιχεία όχι μόνο των δημοσιευμένων αλλά και των μυστικών δημοσκοπήσεων που διεξάγει το μέγαρο Μαξίμου, δείχνουν μία ραγδαία φθορά του πρωθυπουργού και ακόμα μεγαλύτερη στην πλειοψηφία των υπουργών. Το φάντασμα ενός νέου Παπαδήμου λοιπόν θεριεύει, και παίρνει την μορφή του Γιάννη Στουρνάρα.

Ο Γιάννης Στουρνάρας διατηρεί στενές σχέσεις με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο

Και λέμε «Φάντασμα», διότι ο Κυριάκος δεν είναι Γιώργος Παπανδρέου για να παραδώσει την εξουσία σε κάποιον οικουμενικό που θα έρθει ως «Μεσσίας». Θα πρέπει κυριολεκτικά να ανατραπεί τόσο από τις συνθήκες αλλά και από το ίδιο του το κόμμα. Το δεύτερο σενάριο φαντάζει αυτή τη στιγμή απίθανο, διότι όσα μυστικά δείπνα κι αν κάνει ο Αντώνης Σαμαράς, δεν φαίνεται να έχει τη δυναμική να επαναλάβει το κατόρθωμα του 1993.

Υπάρχει όμως ένας ισχυρός πόλος στην εξουσιαστική δομή που έφερε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην εξουσία, που βλέπει με πολύ θετικό μάτι τον Γιάννη Στουρνάρα. Πόλος που μάλιστα αρχίζει να ρίχνει τροχιοδεικτικές στα μέσα στα οποία ελέγχει που ροκανίζουν την εικόνα της κυβέρνησης. Και το Μαξίμου απαντά με αντίστοιχα δημοσιεύματα σε ελεγχόμενα μέσα, τα οποία όμως το αμέσως επόμενο διάστημα θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα, κυρίως δικαστικής φύσης. Δεν θα είναι δηλαδή σε θέση να βοηθήσουν. Αντίθετα, η στήριξη τους στην κυβέρνηση, μόνο ζημιά θα κάνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο ίδιος ο Γιάννης Στουρνάρας από την άλλη, μπορεί να μην έχει δώσει κάποια αφορμή για την βεντέτα που έχει ξεκινήσει το Μαξίμου, έχει όμως ισχυρό έρεισμα στην σαμαρική πτέρυγα, στο Κίνημα Αλλαγής αλλά και στον ΣυΡιζΑ! Αφού είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αυτό από μόνο του προσδίδει μία οικουμενικότητα, η οποία έχει σημάνει συναγερμό τόσο στο μέγαρο Μαξίμου αλλά και στην Κουμουνδούρου.
Η μεγάλη ανησυχία όμως προέρχεται από το έρεισμα που έχει ο Στουρνάρας στα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα ίδια μέσα τα οποία στήριξαν αναφανδόν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θεωρείται λοιπόν εξαιρετικά απίθανο να τον αποδομήσουν σε περίπτωση που έρθει σε ρήξη με το Μαξίμου. Αντίθετα, όλοι μπορούμε να φανταστούμε τι θα συμβεί εάν τα μέσα που κρατούν με νύχια και με δόντια το ραγισμένο προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη όρθιο, αποσύρουν την στήριξή τους. Θα καταρρεύσει ως χάρτινος πύργος!

Και σε αυτή την περίπτωση, μία οικουμενική λύση θα αποκτήσει ξαφνικά πολλούς υποστηρικτές, αφού κανένας δεν θα θέλει να επωμιστεί το κόστος των δύσκολων αποφάσεων που έρχονται ως απόρροια της οικονομικής κατάρρευσης, μόνος του. Και εκεί ο Γιάννης Στουρνάρας θα αποτελέσει μία διέξοδο όχι για το παλιό πολιτικό σύστημα, αλλά για τα παγιωμένα συμφέροντα. Που δεν θα διστάσουν να θυσιάσουν τον οποιονδήποτε Μητσοτάκη προκειμένου να επιβιώσουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This