Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

Πως ο Μητσοτάκης «τίναξε στον αέρα» μια άρτια και νομικώς κατοχυρωμένη εθνική θέση (video)

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Η αδικαιολόγητη εξίσωση του τουρκολιβυκού μνημονίου με την συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, έχει προκαλέσει αίσθηση, για να το θέσουμε ευγενικά.

Δείτε το βίντεο από το 23′ και μετά:

Το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας–Λιβύης δηλαδή εξισώνεται με την καθόλα νόμιμη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο; Δεν μας τα λέει καθόλου καλά ο Πρωθυπουργός, ο οποίος απέφυγε όπως ο διάολος το λιβάνι να αναφερθεί στην τεράστια διπλωματική ήττα με την πρωτοκόλληση του τουρκολιβυκού μνημονίου στον ΟΗΕ.

Καλά που τον ρώτησε ένας δημοσιογράφος και αναγκάστηκε να απαντήσει τα περί «συμπτωματικής εξέλιξης» και «τυπικών γραφειοκρατικών διαδικασιών». Μπακαλίστικες αναφορές δηλαδή που περιλάμβαναν και το… ναι αλλά εμείς θα το πρωτοκολλήσουμε πιο γρήγορα.

Ας θυμηθούμε όμως την εθνική μας θέση απέναντι στο ψεύτικο και παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, όπως την είχε εκφράσει ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος λίγο καιρό πριν. Χωρίς περιστροφές και απόλυτα ξεκάθαρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δημήτρης Σέργιος
Δημήτρης Σέργιος
Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ