Τρίτη 22/6/2021

Ποιο σημιτικό στέλεχος θα αντικαταστήσει άραγε τον Χρ. Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα;

Στις 31 Οκτωβρίου αποχωρεί ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ (που είχε περάσει και από τις προνομιακές θέσεις του ευρωβουλευτή και κοινοτικού επιτρόπου) Χρήστος Παπουτσής από την Παγκόσμια Τράπεζα.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει κυκλοφορήσει ευρέως το όνομα του αντικαταστάτη του. Λέτε να εντοπίσει η κυβέρνηση κάποιο άλλο στέλεχος του Σημίτη και να το «αξιοποιήσει»; Αν ψάξει, όλο και κάποιος που δεν έχει τακτοποιηθεί τους τελευταίους μήνες θα βρεθεί!

Πάντως η γκρίνια για τη συνεχή προσφυγή σε σημιτικά στελέχη έχει φουντώσει το τελευταίο διάστημα.

Το 2017, η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε ζητήσει την παραίτηση του κ. Παπουτσή, με αφορμή διαμάχη για πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας με συμμετοχή της Παγκόσμιας Τράπεζας. Τότε ο κ. Παπουτσής είχε αρνηθεί να αφήσει τον πολύ μεγάλο μισθό (άνω των 10.000 ευρώ) και τις άλλες παροχές που προσφέρει η θέση του εκπροσώπου. Μάλιστα, υποστήριζε πως η σύμβαση που έχει είναι με την Παγκόσμια Τράπεζα και είναι αορίστου χρόνου, συνεπώς δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσής του.

Το 2018 είχε γίνει νέα απόπειρα αντικατάστασης και είχε κυκλοφορήσει το όνομα του πρώην υπουργού Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ (που έφυγε τρέχοντας…) Δημ. Παπαδημητρίου. Ο κ. Παπαδημητρίου είχε παραιτηθεί όπως και η σύζυγός του Ράνια Αντωνοπούλου από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για υπόθεση που συνδεόταν με το γεγονός πως λάμβαναν (νομίμως) επίδομα ενοικίου, αν και διαθέτουν τεράστια περιουσία.

Τώρα, πάντως, ο κ. Παπουτσής αποχωρεί, όπως γνωρίζουν τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ