Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Τρέμουν την ψηφοφορία για τα Μνημόνια με τη Β. Μακεδονία και θέλουν επιστολική ψήφο για τις Πρέσπες 

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Θεσμικά παιχνίδια για τις… Πρέσπες «βλέπει» ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου στη Βουλή.

Η αξιωματική αντιπολίτευση είχε συμφωνήσει στην εξ αποστάσεως ψήφο των βουλευτών λόγω της πανδημίας, ωστόσο επέμεινε στην αυτοπρόσωπη παρουσία του εκάστοτε βουλευτή έστω και ηλεκτρονικώς.

Επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν δηλαδή το πρόσωπο του βουλευτή να φαίνεται την ώρα που ψηφίζει, ώστε η ψήφος του να είναι αδιαμεσολάβητη.

Ωστόσο, λόγω τεχνικών προβλημάτων η σχετική πλατφόρμα δεν προχώρησε κι έτσι αποφασίστηκε η καθιέρωση της επιστολικής ψήφου για όλους.

Με αφορμή τη «επίσημη πρώτη» της επιστολικής ψήφου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντέδρασε με σφοδρότητα, ενώ κοινοβουλευτικές πηγές έκαναν λόγο για «απαρχαιωμένη και διαβλητή διαδικασία», υποστηρίζοντας ότι απώτερος στόχος της Κυβέρνησης είναι η επιβολή της κομματικής πειθαρχίας και ο έλεγχος της κοινοβουλευτικής της ομάδας, με κάθε μέσο.

Οι ίδιες πηγές σχολιάζουν: «Είναι προφανές ότι το Μαξίμου τρέμει την ψηφοφορία για τα τρία Μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία, παίζει καθυστερήσεις με την οφειλόμενη προς τον ελληνικό λαό συγγνώμη και δεν διστάζει για μια ακόμη φορά να καταχραστεί τους θεσμούς για να εξυπηρετήσει τον κομματικό του σχεδιασμό».

Σημειωτέον ότι η αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ έγκειται, μεταξύ άλλων, στη διαμεσολάβηση που απαιτείται από τη γραμματεία των κομμάτων, προκειμένου να καταμετρηθεί η επιστολική ψήφος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ