Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020

Αγιασμός για την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής χρονιάς σε… άδεια Βουλή, ελέω κορωνοϊού

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Αγιασμός χωρίς «αγίασμα και βασιλικό», αλλά και δίχως… βουλευτές, έγινε τη Δευτέρα στη Βουλή, για την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής χρονιάς.

Είναι η πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά, που αγιάζεται το Κοινοβούλιο με την παρουσία μόνον εξήντα βουλευτών, αλλά και χωρίς να ραίνονται τα υπουργικά έδρανα με βασιλικό, όπως επιβάλλει το τελετουργικό.

Ας όψεται ο κορωνοϊός…

Ούτε καν ο πρωθυπουργός δεν ήταν στη θέση του. Παρών όμως ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, η Φώφη Γεννηματά και οι υπουργοί Παιδείας Νίκη Κεραμέως, Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος, Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Κώστας Καραμανλής junior.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και τέσσερα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, οι οποίοι τον συνόδευαν, τέλεσαν τον παράξενο αυτόν αγιασμό, όπου κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν ασπάστηκε τον σταυρό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]