Τετάρτη 16/6/2021

Ο Πύρρος Δήμας απάντησε την Ακρίτα: «Δεν είμαι αλβανικής καταγωγής, είμαι Έλληνας που γεννήθηκε στην Αλβανία»

Την παραδειγματική συμπεριφορά του χρυσού ολυμπιονίκη και βουλευτή Πύρρου Δήμα, θέλησε να εκθειάσει σε άρθρο της στα ΝΕΑ η Έλενα Ακρίτα όμως υπέπεσε σε ένα μέγα λάθος, χαρακτηρίζοντας τον θρύλο της της Άρσης Βαρών, «αλβανικής καταγωγής».

Ένας χαρακτηρισμός ο οποίος αποτελεί πληγή για την ελληνική μειονότητα που μόχθησε να διατηρήσει την ταυτότητα, τα ήθη και τα έθιμα σε ένα δικτατορικό καθεστώς στην Αλβανία. Το γεγονός ότι πολλοί επιμένουν να θεωρούν και να αποκαλούν Αλβανούς τους Έλληνες  ομογενείς στην Αλβανία οι οποίοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τον χλευασμό, τον ρατσισμό αλλά και την αρπαγή των περιουσιών τους από το αλβανικό κράτος, όφειλε να γνωρίζει η αρθρογράφος Έλενα Ακρίτα όταν παρέδωσε το άρθρο της για δημοσίευση..

«Ο αλβανικής καταγωγής πρωταθλητής μας»

«Τιμητική μνεία στον Πύρρο Δήμα. Το 2014, όταν ο βουλευτής Νίκος Μίχος σηκώνεται να πλακώσει τον Πέτρο Τατσόπουλο, ο Δήμας, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τότε, ορμάει και του κόβει τον δρόμο, λέγοντάς του να μην τολμήσει να προχωρήσει ούτε βήμα. Ο Μίχος λουφάζει κι ο Κασιδιάρης τον τραβάει κακήν κακώς πίσω στα έδρανα. Ο αλβανικής καταγωγής πρωταθλητής μας – ναι, έχει σημασία – με τη στάση του δίνει ένα μάθημα δημοκρατίας σε όλο το ελληνικό Κοινοβούλιο. Τιμητική μνεία στον Πέτρο Τατσόπουλο.», έγραψε η Έλενα Ακρίτα.

Άμεση όμως ήταν η αντίδραση του ολυμπιονίκη, ο οποίος με μήνυμά του απευθύνθηκε στην δημοσιογράφο με σεμνότητα και χαρακτήρισε «εκ παραδρομής» την αστοχία της Έλενας Ακρίτα:

«Γεια σας κυρία Ακρίτα. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την αναφορά σας στο πρόσωπο μου στο άρθρο σας στα Νέα. Επιτρέψτε μου μόνο μία διόρθωση. Δεν είμαι αλβανικής καταγωγής. Είμαι Έλληνας που γεννήθηκε στην Αλβανία, παιδί της μειονότητας. Ασφαλώς θα έγινε εκ παραδρομής, απλώς ήθελα να το επισημάνω. Να είστε καλά και σας ευχαριστώ πολύ»!, έγραψε ο Πύρρος Δήμας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ