Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

Πρωθυπουργός… Κρήτης!

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Πέρασε στα ψιλά αλλά δεν είναι καθόλου αμελητέο θέμα. Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία έλληνας πρωθυπουργός μίλησε σε βήμα εντός Ελλάδος, ως πρωθυπουργός φυσικά, με την ένδειξη «Κρήτη – Crete». Πολλοί γνωρίζουν ότι η Κρήτη διαθέτει ένα μέρος το οποίο δεν θεωρείται ελληνικό έδαφος. Την αμερικανική βάση φυσικά.
Γι’ αυτό το λόγο δεν υπήρξε μέχρι σήμερα Έλληνας πρωθυπουργός που να κάνει κάτι αντίστοιχο. Για πολιτικούς αλλά και εθνικούς λόγους.

Όπως δεν υπήρξε και κυβέρνηση που να ταυτίσει τα όρια της εθνικής μας κυριαρχίας στα έξι μίλια. Υπήρξε βέβαια μία κυβέρνηση που ήθελα να το κάνει, αυτή του Κώστα Σημίτη, με την Μαδρίτη και το Ελσίνκι, τον Ροζάκη και τον Ντόκο, όμως ο ελληνικός λαός τους έστειλε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά μοιάζει με τον σκυταλοδρομέα που πήρε τη σκυτάλη από την κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη, 15 χρόνια μετά. Και συνεχίζει το ολέθριο εθνικά έργο από εκεί που το άφησε ο Σημίτης με την παρέα του. Για την ακρίβεια έχει σπιτώσει και την μισή παρέα του Σημίτη στην κυβέρνηση του, που όμως εξελέγη υπό την σημαία της παράταξης του Κώστα Καραμανλή. Του ανθρώπου που σταμάτησε το ολέθριο έργο Σημίτη.

Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε εάν θα τολμήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μετατρέψει το κόμμα σε νέο καθεστώς Σημίτη. Και ποιος θα κάνει τον Καραμανλή, εν έτει 2020, για να τον σταματήσει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ