Οι διαφημιστές του ενδοτισμού

Μπορεί πολιτικοί σαν τον κ. Χρυσοχοΐδη να είναι έτοιμοι για ποικίλες παραχωρήσεις, αλλά οι Έλληνες δεν πρόκειται να το επιτρέψουν.

Must Read

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απεμπόλησε (για λογαριασμό τίνος, άραγε;) το δικαίωμα της Ελλάδας για την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια σε ομιλία του στη Βουλή.

Για την ακρίβεια, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Χρησιμοποιείτε επικίνδυνα όπλα για να επιβιώσετε. Εθνικισμό για τα 12 μίλια, λαϊκισμό με τον Παππά και τον 14χρονο και κοινωνικό συντηρητισμό με την παρούσα πρόταση μομφής».

Πολλοί απόρησαν. Για ποιο λόγο ο κ. Χρυσοχοΐδης σε τούτη τη συγκυρία κάνει αυτό το δώρο στην Τουρκία και χαρακτηρίζει «εθνικισμό» ένα κεκτημένο και διεθνώς αναγνωρισμένο δικαίωμα της πατρίδας; Η απάντηση βρίσκεται και στα πεπραγμένα του και στην προσωπική του διαδρομή και -φυσικά- στο καθεστώς Σημίτη, το οποίο υπηρέτησε πιστά. Αυτό το καθεστώς και τα συμφέροντα που εκπροσωπεί ουσιαστικά καθορίζουν πολλές πτυχές του δημόσιου βίου∙ και τα εθνικά ζητήματα, φυσικά.

Στην «κυριακάτικη δημοκρατία» δημοσιεύτηκε εκτενές αφιέρωμα για το ίδρυμα ΕΛΙΑΜΕΠ, που αποτελεί την εμπροσθοφυλακή του ενδοτισμού και σημαντικό βραχίονα της άσκησης επιρροής του καθεστώτος Σημίτη στην εξωτερική πολιτική μας.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν είναι καινούργιος στην πολιτική. Ούτε αφελής. Απλώς έχει υποτιμήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη νοημοσύνη των πολιτών. Αυτό φάνηκε και με την αχαρακτήριστη και προσβλητική για τους Έλληνες δήλωσή του ότι ψήφισε το Μνημόνιο χωρίς να το… διαβάσει. Είναι κρίμα η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία να διοικείται από πρόσωπα που υποτιμούν τόσο πολύ την κοινοβουλευτική διαδικασία ώστε να ψηφίζουν άκριτα κάθε έγγραφο που τους πετάνε στο γραφείο οι πολιτικοί προϊστάμενοί τους. Επίσης ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει υπερτιμήσει τον βαθμό της ανοχής που μπορούν να δείξουν οι πολιτικές τις οποίες σχεδιάζουν να εφαρμόσουν ο ίδιος και η κυβέρνησή του σε μια σειρά από ζητήματα.

Είναι πασίδηλο ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ίχνος ανοχής από την πλευρά του λαού σε εκχωρήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στην Τουρκία. Μπορεί πολιτικοί σαν τον κ. Χρυσοχοΐδη να είναι έτοιμοι για ποικίλες παραχωρήσεις, αλλά οι Έλληνες δεν πρόκειται να το επιτρέψουν.

πηγή: «δημοκρατία»

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This