Τριμερής Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ: Στενότεροι δεσμοί, αμοιβαία βοήθεια, περιφερειακή σταθερότητα

Οι περιφερειακές εξελίξεις και οι... ταραχοποιοί στο επίκεντρο

Must Read

Οι κοινές δηλώσεις της τριμερούς συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ εστίασαν στη συνεργασία των τριών χωρών και τη θετική ατζέντα για την περιφερειακή σταθερότητα, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν κοινοί στόχοι και κοινή στρατηγική, καταδικάζοντας επίσης τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας υποδέχθηκε τους ομολόγους του, της Κύπρου και του Ισραήλ, Νίκο Χριστοδουλίδη και Γκάμπι Ασκενάζι, στην είσοδο του υπουργείου Εξωτερικών στις 11:30 και είχαν 20λεπτη συζήτηση στο μπαλκόνι του υπουργείου, στον πρώτο όροφο, υπό τον αττικό ήλιο, με φόντο το κτίριο της Βουλής και την Ακρόπολη.

Λίγα λεπτά πριν από τις 12:00 οδηγήθηκαν στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας», όπου είναι σε εξέλιξη η κατ’ ιδίαν τριμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών και στη συνέχεια θα ακολουθήσει διευρυμένη συνάντηση με τις αντιπροσωπείες της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ.

Νωρίτερα, στις 10:00, ο κ. Δένδιας είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Χριστοδουλίδη, στην οποία συζητήθηκε ο στενός συντονισμός σε όλα τα ζητήματα, με έμφαση τις περιφερειακές εξελίξεις.

Επίσης ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ συναντήθηκε με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν μεταξύ άλλων και για αμοιβαία βοήθεια σε περιόδους έκτακτης ανάγκης: «Μόλις συνάντησα τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας. Συζητήσαμε θέματα ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, της ιρανικής απειλής και της ανάγκης να καταστεί παράνομη η Χεζμπολάχ. Συζητήσαμε επίσης ευκαιρίες για συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας και αμοιβαία βοήθεια σε περιόδους έκτακτης ανάγκης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This