Την ένδοξη ιστορία των προγόνων τους με δύο σπάνιες φωτογραφίες μοιράστηκαν Δαβάκης και Χατζηδάκης

Φωτογραφίες γεμάτες ένδοξες αναμνήσεις

Must Read

Τους ένδοξους προγόνους τους θυμήθηκαν ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και ο βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ. Θανάσης Δαβάκης. Ο υπουργός είχε πατέρα αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού και ο βουλευτής, τον προπάππο του, στρατηγό Δαβάκη.

«Η δράση του προγόνου μου Κώστα Δαβάκη και του Αποσπάσματος της Πίνδου που ανήκε σηματοδότησε την αρχή της νίκης μας κατά των Ιταλών και είναι η απαρχή του Έπους του 1940-41. Εκεί πολέμησε ο Κώστας Δαβάκης, που τον βλέπουμε καβάλα στο άλογό του, τον Κίτσο του» λέει ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης.

Δαβάκης
Στο άλογο ο Κώστας Δαβάκης

«Αυτή είναι μια φωτογραφία του πατέρα μου Γιάννη Χατζηδάκη (κάτω στη μέση). Νέος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, πολέμησε και τραυματίστηκε στο μέτωπο το 1940-1941, χάνοντας το ένα του μάτι. Για μας στο σπίτι, λοιπόν, η 28η Οκτωβρίου δεν ήταν απλώς μια εθνική γιορτή. Αλλά μια μέρα που κοιτούσαμε προς τα πίσω μέσα από τη δική του ματιά! Η έννοια του καθήκοντος προς την πατρίδα δεν ήταν μάθημα στο σχολείο, αλλά ζωντανό παράδειγμα στο σπίτι» μας λέει ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, που αυτή την οικογενειακή ιστορία έχει τη χαρά να μεταφέρει αυτούσια στο γιο του Γιάννη, ο οποίος έχει πάρει το όνομα του ήρωα παππού του.

Ο Γιάννης Χατζηδάκης (στη μέση κάτω)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This