Πυρά των κομμάτων κατά της κυβέρνησης για την ανευθυνότητα και τα νέα μέτρα που διαλύουν την κοινωνία

Must Read

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τα νέα μέτρα που ανακοίνωσαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης, και για ανευθυνότητα.

ΣΥΡΙΖΑ: Ανεπάρκεια και αποτυχία

«Ο κ. Μητσοτάκης ομολόγησε σήμερα την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης εδώ και οχτώ μήνες. Αφού δεν έκανε τίποτα για να προετοιμάσει τη χώρα για το δεύτερο κύμα, έρχεται με καθυστέρηση και ενώ η κατάσταση σύμφωνα με τους επιστήμονες έχει βγει εκτός ελέγχου να ανακοινώσει περιοριστικά μέτρα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αιχμές άφησε και για το γεγονός πως ο κ. Μητσοτάκης «δεν είπε κουβέντα για τις δημόσιες συγκοινωνίες που κάθε μέρα πάνω από 1 εκατ. πολίτες στοιβάζονται σαν σαρδέλες για να πάνε στις δουλειές τους, την ώρα που 270 οχήματα κάθονται στα αμαξοστάσια και υπουργοί του έχουν αποσπασμένους οδηγούς λεωφορείων στα υπουργικά τους γραφεία».

Φώφη Γεννηματά: «Η κυβερνητική αδιαφορία καλλιέργησε τη χαλάρωση»

«Δυστυχώς ακόμη και τώρα που η πανδημία έχει ξεφύγει ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει με την πολιτική βλέποντας και κάνοντας», σχολίασε η Φώφη Γεννηματά αναφορικά με την ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέροντας παράλληλα, πως δεν υπήρξε καμία αναφορά για την ενίσχυση του ΕΣΥ, την αντιμετώπιση του συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία.

«Και σήμερα δεν βρήκε ούτε μια λέξη αυτοκριτικής. Δεν κατανοεί ότι δεν είναι οι “χαραμάδες της αμέλειας” πολιτών, αλλά κυρίως οι ρωγμές της κυβερνητικής αδιαφορίας, που καλλιέργησαν την χαλάρωση και τον εφησυχασμό». Όπως σημείωσε η Φώφη Γεννηματά τα περιοριστικά μέτρα θα έχουν σκληρές επιπτώσεις σε κρίσιμους κλάδους της οικονομίας, σε εργαζόμενους, ανέργους και μικρομεσαίους, χαρακτηρίζοντας ανεπαρκή τα μέτρα στήριξής τους.

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Tο πρόβλημα δεν είναι η αμέλεια των λίγων, αλλά και η κυβερνητική ανευθυνότητα»

Στην κυβερνητική ανευθυνότητα που τροφοδότησε τον εφησυχασμό αναφέρθηκε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. «Η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα πορεύτηκε σχεδόν αποκλειστικά με την επίκληση της ατομικής ευθύνης. Σήμερα αποδεικνύεται, με τραγικό τρόπο, ότι αυτός ο δρόμος είναι αδιέξοδος κι επικίνδυνος, αν δεν έχει στο επίκεντρό του τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και τα μέτρα προστασίας σε κρίσιμους χώρους, όπως είναι οι χώροι δουλειάς, τα σχολεία, τα μέσα μεταφοράς. Αποδεικνύεται ότι το πρόβλημα δεν είναι η αμέλεια των λίγων, αλλά και η κυβερνητική ανευθυνότητα που τροφοδότησε τον όποιο εφησυχασμό» ανέφερε, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι αυτό που χρειάζεται πραγματικά να κάνουμε είναι ένα «οριστικό lockdown σε όλες τις πολιτικές καπιταλιστικής διαχείρισης, που θυσιάζουν την υγεία του λαού στις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου.

ΜέΡΑ25: «Τα νέα περιοριστικά μέτρα αποκρύπτουν πολλές ύπουλες κινήσεις»

«Τα νέα περιοριστικά μέτρα όχι μόνο δεν συνοδεύονται από ουσιαστική ενίσχυση των αδύναμων αλλά αποκρύπτουν πολλές ύπουλες κινήσεις που στόχο έχουν την στυγνή εκμετάλλευση της πανδημίας υπέρ της παρασιτικής ολιγαρχίας» είναι το σχόλιο του ΜέΡΑ25.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, πέρα από την ανεπάρκεια της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της υγειονομικής πανδημίας, πίσω από τα νέα περιοριστικά μέτρα κρύβεται η με σύστημα «σχεδιασμένη καταστροφή και άμεση «εκκαθάριση» εκείνων που οι κερδοσκόποι κι η αρπακτική ολιγαρχία θεωρούν «βαρίδια» – δηλαδή, τους μικρομεσαίους και τους εργαζόμενους».

Η ανακοίνωση καταλήγει με το συμπέρασμα ότι η υγεία των πολιτών προέχει μεσούσης της πανδημίας. «Όπως και τον Μάρτιο, το ΜέΡΑ25 στηρίζει περιοριστικά μέτρα που προστατεύουν τους πολίτες και το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Παράλληλα, το ΜέΡΑ25 υψώνει τείχος προστασίας γύρω από την πλειοψηφία των πολιτών που δέχονται πολλά ύπουλα χτυπήματα από μια κυβέρνηση παθιασμένα στρατευμένη στην λεηλασία των περιουσιών και των δικαιωμάτων τους εκ μέρους της αρπακτικής ολιγαρχίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This