Στις πλάτες των μαθητών ανταλλάζουν… χαρτοπόλεμο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Αντί να δίνουν λύσεις οι πολιτικοί παίζουν με τους κόπους των παιδιών

Must Read

Του fake news το κάγκελο επικρατεί στην πολιτική ζωή της χώρας, όπως προκύπτει από την ανταλλαγή κατηγοριών μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνησης γύρω από το περιστατικό με τη φωτογραφία των μικρών μαθητών στην Πεύκη Ηλείας που είχαν μαζευτεί στο καφενείο του χωριού για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Αφού το «Παρατηρητήριο Fake News» της Νέας Δημοκρατίας έβγαλε μια καταγγελτική ανακοίνωση με την οποία κατηγορούσε τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έκαναν «σημαία» μια φωτογραφία πέντε χρονών, «χτίζοντας» πάνω σε αυτήν ότι «παιδιά εν έτει 2020 κάνουν τηλεκπαίδευση στο καφενείο, μέσα στο κρύο». Ανέφερε μάλιστα -στις δύο σελίδες της ανακοίνωσης- σειρά λόγων σύμφωνα με τους οποίους θα ήταν αδύνατον να απεικονίζει αυτή η φωτογραφία την πραγματικότητα, παρουσιάζοντάς την ως στημένη, με μοναδικό σκοπό να κάνει κακό στην κυβέρνηση.

Παρ’ όλα αυτά, το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο απαντούσε στο «Παρατηρητήριο Fake News» ήταν εξίσου καταγγελτικό και αφού έκανε λόγο για την κατάντια της Υπoυργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, αναφέρθηκε στην κομματική ταυτότητα του κοινοτάρχη Πεύκης, ο οποίος ανήκει στη Ν.Δ. Ταξινομούσε δηλαδή ως fake news την ανακοίνωση του «Παρατηρητηρίου Fake News». Ως εκ τούτου, κάλεσε την κυβέρνηση και τη Ν.Δ. να αφήσουν τις γελοίες δικαιολογίες και να αντιληφθούν ότι χιλιάδες οικογένειες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν παράλληλα στις ανάγκες τηλεκπαίδευσης και εργασίας.

Σύμφωνα πάντως με τοπικά μέσα της Ηλείας, οι δημοσιογράφοι που την επομένη της δημοσιοποίησης μετέβησαν στην κοινότητα αντίκρισαν την ίδια ακριβώς εικόνα.

Πάντως βγήκε και ένα καλό από την όλη υπόθεση, καθώς, πέραν των 15 laptops που η Ν.Δ. είπε ότι θα στείλει στα παιδιά του χωριού, ο δήμαρχος Πύργου Π. Αντωνακόπουλος μετέβη στην Πεύκη προκειμένου να παραδώσει ο ίδιος τάμπλετ και συνδέσεις που αγόρασε ο δήμος για τα παιδιά.

Ας ελπίσουμε ότι τουλάχιστον αυτές οι δύο ειδήσεις δεν θα αποδειχθούν fake news και το πρόβλημα θα λυθεί. Βέβαια, από την άλλη, ο κ. Αντωνακόπουλος αποκάλυψε σε δηλώσεις του ότι τουλάχιστον 500 μαθητές αντιμετωπίζουν με την τηλεκπαίδευση προβλήματα ίδιου τύπου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This