Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

Πρόταση από τον Βελόπουλο για τράπεζα σπόρων

Δημιουργία Τράπεζας Σπόρων για την προστασία των ελληνικών αγροτικών προϊόντων ζητεί η Ελληνική Λύση και σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις προτεραιότητες που οφείλει να έχει η νέα κυβέρνηση.

«Η αγροτική οικονομία πρέπει να αντιμετωπιστεί ως βασική πηγή παραγωγής πλούτου για τη χώρα μας. Φυσικά, αυτό δεν θα γίνει με τη σφράγιση των ελαιοτριβείων και την λειτουργία μόνο ελαχίστων -και δη πολυεθνικών- εταιριών ξένων συμφερόντων» αναφέρει το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.

Προς την κατεύθυνση αυτή, αξιώνει τη δημιουργία Τράπεζας Σπόρων αλλά και την ανάδειξη της αγροτοβιομηχανίας, ειδικότερα την τυποποίηση των αγροτικών προϊόντων. Κατά την Ελληνική Λύση, σημείο αναφοράς πρέπει επίσης να αποτελέσει η διαπραγμάτευση για την ΚΑΠ, ώστε να μην καταλήξει πάλι η Ελλάδα μέσω των ευρωπαϊκών δεσμεύσεών της να «αυτοπυροβολείται», όπως έγινε στην περίπτωση των αμπελιών.

Στο μεταξύ, επικοινωνιακό τέχνασμα χαρακτήρισε την επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το ΚΙΝ.ΑΛ., υποστηρίζοντας ότι οι αγρότες δεν άκουσαν τίποτα συγκεκριμένο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ