Πέμπτη 24/6/2021

Επίθεση κατά της Τουρκίας με Έλληνα αρχηγό, είδε ο Ερντογάν στην απόπειρα νηοψίας του τουρκικού πλοίου!

Το ότι εμφανίζονται θιγμένοι οι Τούρκοι είναι φοβερό...

Λάβρος εμφανίστηκε ο Ταγίπ Ερντογάν για την απόπειρα νηοψίας στο τουρκικό φορτηγό πλοίο από γερμανική φρεγάτα -ανοιχτά της Λιβύης- με ελληνική εντολή, στο πλαίσιο της επιχείρησης Irini: «Είναι μια επίθεση κατά της Τουρκίας και του διεθνούς δικαίου»!

Θυμίζουμε ότι εχθές και το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας στοχοποίησε τον Έλληνα διοικητή της επιχείρισης, κάνοντας λόγο μάλιστα ακόμα και για… bullying.

Η δήλωση του Τούρκου Προέδρου που μιλά για «ελληνικές προκλήσεις» και «επίθεση»:

«Παρά τις προκλήσεις της Ελλάδας και της Νότιας Κύπρου, ήμασταν πάντα υπομονετικοί και ήρεμοι στο ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου. Όμως δυστυχώς, παρά την υπομονετική και ψύχραιμη συμπεριφορά μας, η τελευταία επίθεση έγινε στο εμπορικό πολιτικό πλοίο μας που μετέφερε αγαθά στη Λιβύη για να καλύψει ανθρωπιστικές ανάγκες. Αυτό δεν συνάδει με το διεθνές ναυτικό δίκαιο. Ο Αρχηγός αυτής της επιχείρησης είναι Έλληνας. Δυστυχώς, παρενόχλησαν επίσης το πολιτικό πλήρωμα αφού μπήκαν στο πλοίο. Όλα αυτά υπάρχουν σε ηχογραφήσεις, βίντεο. Φυσικά, θα σταλούν στα απαραίτητα μέρη».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ