«Χρυσές» πληρώνει τις συμβουλές για τις νέες δομές το Υπουργείο Μετανάστευσης

24 καράτια...

Must Read

Κονδύλι που έχει ήδη αφαιρεθεί από τον… κουμπαρά του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και προορίζεται για την εταιρεία PLANET Α.Ε. για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών (στη δημιουργία δομών για πρόσφυγες και μετανάστες), αγγίζει τα 6,2εκ. ευρώ (!!), σε μια υπόθεση με άρωμα σκανδάλου.

Τη διεύθυνση της συγκεκριμένης εταιρείας έχει η Μάχη Καραγιάννη, σύζυγος του εκπροσώπου της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη.

Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν σε παρόμοιες περιπτώσεις, το κόστος των συμβουλευτικών υπηρεσιών δεν ξεπερνά το 0,2% της συνολικής αξίας του έργου, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση (το συνολικό κόστος της κατασκευής των δομών ξεπερνά τα 120εκ.), τα 6,2εκ. ευρώ αντιστοιχούν περίπου στο 5% του προϋπολογισμού.

Σε κάποιες αντιδράσεις που προέκυψαν μετά τη γνωστοποίηση της συμφωνίας (με fast track διαδικασίες κιόλας), η απάντηση του Υπουργείου ήταν πως τα χρήματα δεν αποτελούν την τελική αμοιβή της αναδόχου εταιρίας, αλλά το δυνητικά μέγιστο ποσό που μπορεί να διατεθεί, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This