Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

Η κατάρρευση των υπουργών: Μόνον Κικίλιας και Δένδιας διασώζονται

Πραγματική συντριβή του συνόλου του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης πλην του Βασίλη Κικίλια και του Νίκου Δένδια, δείχνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega. Μιλάμε για ένα πραγματικό Βατερλώ που όμοιο του σπανία συναντάμε στην μεταπολίτευση.

Ξεχωρίζουν μόνο οι ισχυρές προσωπικότητες του Βασίλη Κικίλια και του Νίκου Δένδια, και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Οι δύο αυτοί οι υπουργοί έχουν στις πλάτες τους ένα τεράστιο μερίδιο ευθύνης και μέχρι αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός κρίνει ότι παρ όλες τις δύσκολες συνθήκες, αντεπεξέρχονται.

Ο Βασίλης Κικίλιας μάχεται απέναντι στην χειρότερη υγειονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών. Ο ελληνικός λαός κρίνει ότι οπότε αφέθηκε μόνος του και εισακούστηκαν οι προτάσεις του, η διαχείριση της πανδημίας ήταν επιτυχής. Όταν όμως οι απόψεις του δεν έγιναν αποδεκτές από την κυβέρνηση, όπως για παράδειγμα με το άνοιγμα των συνόρων, η αποτυχία ήταν παταγώδης.

Κατάρρευση της εικόνας του υπουργικού συμβουλίου πλην Κικίλια και Δένδια δείχνει η νέα δημοσκόπηση

Η ίδια εικόνα και για τον Νίκο Δένδια, ο οποίος είναι ο δεύτερος υπουργός που διασώζεται. Ο Νίκος Δένδιας αντιμετωπίζει την χειρότερη εθνική κρίση μετά το 1974. Και ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει ότι η στάση του είναι ορθή και με κατεύθυνση την υπεράσπιση του εθνικού συμφέροντος. Η συμφωνίας με την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αποτελούν δικιά του πρωτοβουλία, παρά τις διαφωνίες που είχε  από το μέγαρο Μαξίμου. Ο ανελέητος πόλεμος που δέχεται από την Γερμανία, τόσο σε πολιτικό όσο και σε δημοσιογραφικό επίπεδο, κάνει τους Έλληνες να συσπειρώνονται στο πλευρό του. Η προσπάθεια να τον εκβιάσουν παρουσιάζοντας τον ως «πολεμοκάπηλο», έπεσε στο κενό κι αυτό οι έλληνες το αναγνωρίζουν.

Το τελεσίγραφο που απέστειλε πριν από λίγες ημέρες τόσο στην Ευρωπαΐκή Ένωση όσο και στο μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με την Αναγκαιότητα επιβολής σκληρών κυρώσεων στην Τουρκία στην επόμενη σύνοδο κορυφής, έπαιξε οπωσδήποτε ρόλο στην αποδοχή του από τους Έλληνες πολίτες.

Μετά από αυτή τη δημοσκόπηση, δεν είναι τυχαίος ο ανελέητος πόλεμος που δέχονται, ειδικά ο Βασίλης Κικίλιας, από στρατευμένα φιλοκυβερνητικά μέσα, που όμως εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Ένας πραγματικός μιντιακός υπ´οκοσμος για τον οποίο θα αναφερθούμε στην συνέχεια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ