Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

O Καρατζαφέρης τρολάρει την κυβέρνηση: Ημερολόγιο με τους ήρωες του 1821 και τους σημερινούς πολιτικούς

«1821: Προς τη δόξα τραβά» - «2021: Αρμενίζει στραβά»

Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις ή, αλλιώς, τι σχέση έχει η Ελλάδα του 1821 με την Ελλάδα του 2021;

Απάντηση σε αυτό το ερώτημα δίνει ένα ημερολόγιο που έχει εκδώσει ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Στο εξώφυλλο υπάρχουν δύο εικόνες που αποτυπώνουν τη σκληρή πραγματικότητα.

Η πρώτη εικόνα, από την Επανάσταση του 1821, με τα ιερά και τα όσια του λαού μας και τον τίτλο «1821: Προς τη δόξα τραβά». Η δεύτερη εικόνα παρουσιάζει το Oruc Reis με τον τίτλο «2021: Αρμενίζει στραβά». Μια καθαρά πολιτική δήλωση του Γιώργου Καρατζαφέρη, ένα σκληρό σχόλιο για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα.

Στις σελίδες του ημερολογίου, σε κάθε μήνα γίνεται η σύγκριση του 1821 και των ηρώων που ελευθέρωσαν την Ελλάδα με ορισμένους από τους πρωταγωνιστές της σημερινής πολιτικής ζωής, αλλά και του 2021.

Στον Ιανουάριο ξεκαθαρίζεται από την πρώτη στιγμή πόσο υπολείπεται σε ισχυρές προσωπικότητες η Ελλάδα του σήμερα. Τότε ο Αλέξανδρος Υψηλάντης και σήμερα η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στο ίδιο ακριβώς κλίμα, στο ημερολόγιο του Γιώργου Καρατζαφέρη γίνεται η σύγκριση, η οποία γέρνει εμφανώς προς το 1821. Στον Φεβρουάριο βλέπουμε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε αντιδιαστολή με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Δεν είναι σωστή η σύγκριση, αλλά είναι επιβεβλημένο ένα βλέμμα θλίψης προς τη σημερινή ηγεσία, η οποία έχει αφήσει τους Τούρκους να αλωνίζουν.

Στον Μάρτιο ανήκει η διπλωματία. Τότε ο Ιωάννης Καποδίστριας, τώρα ο Νίκος Δένδιας.

Στον Απρίλιο, απέναντι στον Γεώργιο Καραΐσκάκη βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στην κορυφή του Αγώνα το 1821, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, ενώ σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Θα μπορούσαμε να δώσουμε και ακόμη έναν τίτλο στο ημερολόγιο κι αυτός θα ήταν «Για γέλια και για κλάματα» όσον αφορά τη σύγκριση αυτών που μας ελευθέρωσαν τότε και αυτών που μας κυβερνούν σήμερα.

Στον Ιούνιο βλέπουμε τον Οδυσσέα Ανδρούτσο απέναντι από τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

Στον μήνα Ιούλιο μάλλον πρέπει να βάλουμε τα κλάματα. Δεν θα έπρεπε να είναι ούτε για αστείο απέναντι στον Αδαμάντιο Κοραή η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Για να κλαίμε είναι και ο Αύγουστος: Ο Αλέξης Τσίπρας απέναντι στον Ρήγα Φεραίο.

Στον Σεπτέμβριο, απέναντι στην Μπουμπουλίνα βρίσκεται η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ στον Οκτώβριο, ψάχνουμε να βρούμε τι σχέση μπορεί να έχει ο Παπαφλέσσας με τον Κωστή Χατζηδάκη.

Καμία, μα καμία σχέση ο Στέλιος Πέτσας με τον Νικηταρά, οι οποίοι εικονίζονται τον Νοέμβριο. Ο χρόνος κλείνει τον Δεκέμβριο με τη Φώφη Γεννηματά απέναντι στη Μαντώ Μαυρογένους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ