Οι αναφορές σε «ψεύτη» και «Πινόκιο» ανέβασαν τους τόνους στη Βουλή

Ωραία η ατμόσφαιρα στη Βουλή

Must Read

Έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Κωστή Χατζηδάκη και του Σωκράτη Φάμελλου σημειώθηκε στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, με αφορμή και την ουσία του νομοσχεδίου, αλλά και το γεγονός ότι συζητείται εν μέσω lockdown, χωρίς να είναι επείγον.

Όλα άρχισαν όταν σύσσωμη η αντιπολίτευση διαμαρτυρήθηκε για τις «ασφυκτικές» προθεσμίες συζήτησης του νομοσχεδίου, επιμένοντας ότι δεν έχει επείγοντα χαρακτήρα, καθώς δεν περιέχει διατάξεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τα αίματα άναψαν όταν ο «σκιώδης» υπουργός Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος απείλησε ότι το κόμμα θα αποχωρήσει από τη συζήτηση, με τον υπουργό Ενέργειας να σχολιάζει δηκτικά ότι η αντιπολίτευση θέλει να αποχωρήσει από τη συζήτηση γιατί μόνον έτσι μπορεί να ακουστεί ότι υπάρχει.

«Ο υπουργός είναι καλός στην επικοινωνία, αλλά μεγάλος ψεύτης» ανταπάντησε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκαλώντας την οξεία αντίδραση του Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος -απαντώντας σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους- μίλησε «για ακατάληπτη και κακιασμένη αντιπολίτευση». Σημείωσε μάλιστα στο ίδιο έντονο ύφος ότι οι κατηγορίες που του απηύθυνε ο κ. Φάμελλος είναι παράσημο για τον ίδιο, εφόσον προέρχονται, όπως είπε, από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, ενός κόμματος «που είναι ο μεγαλύτερος Πινόκιο της υφηλίου».

Πάντως, ο υπουργός αρνήθηκε να αποσύρει το νομοσχέδιο, αναφέροντας ότι οι διατάξεις του έχουν αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα, παρά τις καταγγελίες του Σωκράτη Φάμελλου ότι η κυβέρνηση «κάνει παιχνίδια με την κτηματαγορά, εις βάρος μικρών και μεσαίων ιδιοκτητών». «Δεν γίνεται κατά τη διάρκεια της πανδημίας να περνάτε νομοσχέδια που τακτοποιούν μόνο τις τράπεζες εις βάρος των πολιτών και της ιδιοκτησίας, και ταυτόχρονα να ξεπουλάτε δημόσια περιουσία» κατήγγειλε ο ίδιος.

Ωστόσο ο Κωστής Χατζηδάκης υπεραμύνθηκε της νομοθετικής του πρωτοβουλίας, η οποία έχει, κατά τα λεγόμενά του, «πράσινο χρώμα» και ωθεί την ανάπτυξη, καθώς, αν και δεν γίνεται να εξαφανιστεί η άναρχη ανάπτυξη, μπορεί να μπει φρένο στο «χάος και το οικιστικό μπάχαλο», όπως υποστήριξε.

Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί, παρά τις αντιδράσεις, την ερχόμενη Παρασκευή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This