Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021

Το αγαπημένο γλυκό της Μαρέβας είναι υπεράνω πανδημίας

Στον «Τερκενλή» της πλατείας Αριστοτέλους

Ο κορωνοϊός θερίζει τη Θεσσαλονίκη, αλλά το τσουρέκι, τσουρέκι για τον Πρωθυπουργό.

Έτσι κι αλλιώς, δεν θα μπορούσε να γυρίσει σπίτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης χωρίς το τσουρέκι σοκολάτα, του «Τερκενλή», το αγαπημένο της συζύγου του Μαρέβας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που έκανε λοιπόν το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, στην πόλη η οποία δέχτηκε και συνεχίζει να δέχεται το πιο ισχυρό «χτύπημα» από την πανδημία, κοντοστάθηκε στον «Τερκενλή» της πλατείας Αριστοτέλους. Μπήκε μέσα, μύρισε τα μελομακάρονα που μόλις είχαν βγει από τον φούρνο (δοκίμασε μάλιστα και από αυτά), κι ύστερα άκουσε τους υπαλλήλους για όλα αυτά που ζουν εξαιτίας του κορωνοϊού στην πόλη.

Απογοήτευση και άγχος για το αύριο ήταν το ρεζουμέ αυτών που άκουσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κι αφού πικράθηκε από αυτά που άκουσε, είπε να γλυκαθεί με ένα τσουρεκάκι.

Το περίφημο τσουρέκι-σοκολάτα του «Τερκενλή» μάλιστα ήταν η παραγγελιά της συζύγου που πήρε μαζί του για την επιστροφή. Το ίδιο γεύθηκε και τον περασμένο Σεπτέμβριο η Μαρέβα, και μάλιστα εκείνο το τσουρέκι ήταν δώρο του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.

Κατά τη διάρκεια ενός γεύματος τότε σε ξενοδοχείο της πόλης η κυρία Γκραμπόφσκι είπε στην παρέα της, μεταξύ των οποίων και ο περιφερειάρχης, ότι το τσουρέκι με σοκολάτα της αρέσει πολύ και πάντα παίρνει όταν έρχεται στην πόλη. Αυτό ήταν. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε την επιθυμία της… πράξη.

Μια απορία έχω μόνο. Αφού το εν λόγω πασίγνωστο Θεσσαλονικιώτικο ζαχαροπλαστείο έχει κατέβει εδώ και χρόνια και στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο Χαλάνδρι, γιατί συνεχίζουν όλοι να κουβαλάνε, στα αεροπλάνα αφειδώς τσουρέκια;

Είναι καλύτερα τα… ταξιδευτά; Ή δύσκολα βγαίνουν από μέσα οι μικροαστικές συνήθειες;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ