Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021

Κατρούγκαλος κατά Μητσοτάκη: «Αποκλίνει από σταθερές της εξωτερικής πολιτικής της χώρας»

Tο Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο  Εξωτερικών μιλούν με διαφορετική γλώσσα λέει ο κ.Κατρούγκαλος

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα εθνικά ζητήματα, εξαπέλυσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας για «αντιφάσεις» και «διγλωσσία» στην εξωτερική πολιτική της χώρας.

Με συνέντευξή του, ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε πως το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο  Εξωτερικών μιλούν με διαφορετική γλώσσα, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «αποκλίνει από σταθερές της εξωτερικής πολιτικής της χώρας».

Για να στηρίξει τον ισχυρισμό του, ο Γιώργος Κατρούγκαλος έφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται σταθερά στις ανακοινώσεις του σε παράνομες έρευνες του Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Ο Πρωθυπουργός, όμως, υποστήριξε  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έδιωξε τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του επειδή αναφέρθηκε σε «έρευνες» και μιλά για «περιοχή στην οποία τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία διεκδικούν δικαιώματα και η οποία δεν έχει ακόμη οριοθετηθεί».

Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος επεσήμανε πως θα είναι σημαντική ήττα για την Ελλάδα, «μετά από τις χειρότερες παραβιάσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων της τελευταίας 25ετίας», αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης γυρίσει για τρίτη φορά από Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με «αφηρημένες αναφορές στην Τουρκία και δηλώσει απόλυτα ικανοποιημένος» όπως είπε, καλώντας τον Πρωθυπουργό να δώσει αυτή τη μάχη στο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ επί της ουσίας, ακόμα και με χρήση βέτο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ