Κατρούγκαλος κατά Μητσοτάκη: «Αποκλίνει από σταθερές της εξωτερικής πολιτικής της χώρας»

Tο Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο  Εξωτερικών μιλούν με διαφορετική γλώσσα λέει ο κ.Κατρούγκαλος

Must Read

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα εθνικά ζητήματα, εξαπέλυσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας για «αντιφάσεις» και «διγλωσσία» στην εξωτερική πολιτική της χώρας.

Με συνέντευξή του, ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε πως το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο  Εξωτερικών μιλούν με διαφορετική γλώσσα, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «αποκλίνει από σταθερές της εξωτερικής πολιτικής της χώρας».

Για να στηρίξει τον ισχυρισμό του, ο Γιώργος Κατρούγκαλος έφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται σταθερά στις ανακοινώσεις του σε παράνομες έρευνες του Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Ο Πρωθυπουργός, όμως, υποστήριξε  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έδιωξε τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του επειδή αναφέρθηκε σε «έρευνες» και μιλά για «περιοχή στην οποία τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία διεκδικούν δικαιώματα και η οποία δεν έχει ακόμη οριοθετηθεί».

Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος επεσήμανε πως θα είναι σημαντική ήττα για την Ελλάδα, «μετά από τις χειρότερες παραβιάσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων της τελευταίας 25ετίας», αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης γυρίσει για τρίτη φορά από Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με «αφηρημένες αναφορές στην Τουρκία και δηλώσει απόλυτα ικανοποιημένος» όπως είπε, καλώντας τον Πρωθυπουργό να δώσει αυτή τη μάχη στο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ επί της ουσίας, ακόμα και με χρήση βέτο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This