Νέα «βόμβα» λοιμωξιολόγων: Δεν έχουν ενημέρωση για την εξέλιξη των κρουσμάτων ανά περιφέρεια!

Ηχηρή αποκάλυψη που κλονίζει συθέμελα τον κυβερνητικό ισχυρισμό περί «συνεκτικού σχεδίου»

Must Read

Σοκ και δέος προκαλεί η καταγγελία ιατρών, λοιμωξιολόγων, καθώς και μελών της επιστημονικής επιτροπής, οι οποίοι σε τηλεδιάσκεψη χθες με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα δήλωσαν απερίφραστα ότι «η εικόνα εξέλιξης των κρουσμάτων ανά περιφέρεια δεν έχει τεθεί μέχρι στιγμής υπ’ όψιν της επιτροπής»! Δημόσια αποκάλυψη-βόμβα ότι η επιτροπή ενημερώνεται μόλις μία φορά την εβδομάδα από τον ΕΟΔΥ!

  • Ρεπορτάζ: Γιώργος Χατζηδημητρίου

Πρόκειται για ηχηρή αποκάλυψη που κλονίζει συθέμελα τον κυβερνητικό ισχυρισμό περί «συνεκτικού σχεδίου» για την αντιμετώπιση της πανδημίας και εκθέτει τους κυβερνητικούς επικοινωνιολόγους στην οργή της ανοχύρωτης τελικά κοινωνίας.

Είχε προηγηθεί παρέμβαση του Α. Τσίπρα, ο οποίος χαρακτήρισε ως κρίσιμο θέμα τη διαφάνεια και τη δημοσιότητα των επιδημιολογικών στοιχείων ανά περιφέρεια, για την ασφαλή παρακολούθηση της πορείας της πανδημίας και τη λήψη έγκαιρων αποφάσεων, ενώ επανέφερε και το θέμα της αξιοπιστίας των ίδιων των στοιχείων, μετά τις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» για την τήρηση διπλών βιβλίων.

Στο πλαίσιο αυτό, κατέθεσε ως παράδειγμα την εμπειρία του από την επίσκεψη στη Δράμα, όπου εκπρόσωποι φορέων της πόλης κατήγγειλαν ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση για την επιδείνωση των στοιχείων και την ένδεια έγκαιρων δειγματοληπτικών τεστ για να υπάρχει εικόνα της επιδείνωσης της μετάδοσης του ιού στην κοινότητα. Αποτέλεσμα ήταν μέσα σε μία μέρα ξαφνικά από πράσινη περιοχή να μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα.

Από την πλευρά των επιστημόνων επισημάνθηκε εμφατικά η ανάγκη να υπάρχει δημοσιότητα όλων των επιδημιολογικών δεδομένων και πλήρης διαφάνεια από την πλευρά του ΕΟΔΥ, ενώ, αναφορικά με τα επείγοντα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όλοι συμφώνησαν στην ανάγκη άμεσης επίταξης ιδιωτικών κλινικών και αύξησης του αριθμού των διενεργούμενων τεστ με συνταγογράφησή τους, ώστε να είναι προσβάσιμα σε όλους και να υπάρχει σαφής εικόνα της διασποράς στην κοινότητα.

Νωρίς το μεσημέρι, ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε για ακόμα μία φορά την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα τα επίσημα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής λοιμωξιολόγων, την ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας οχυρωνόταν πίσω από μια νέα άρνηση, με το έωλο επιχείρημα ότι αν δημοσιευθούν… «θα γίνουν φέιγ βολάν»!

Την ίδια στιγμή στη Βουλή, και ενώ στη χώρα καταγραφόταν ακόμα μία θλιβερή εκατόμβη νεκρών, η κυβέρνηση απέρριπτε τροπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πληρωμή πρόσθετων δεδουλευμένων εφημεριών των γιατρών του ΕΣΥ.

«Μας δίνουν στοιχεία, μια φορά την εβδομάδα»!

Άρον άρον προσπάθησε να μαζέψει τα… ασυμμάζευτα ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας την Παρασκευή, αλλά η Βάνα Παπαευαγγέλου είχε πάρει… φόρα και επιβεβαίωσε πλήρως τα συνεχή ρεπορτάζ της «δημοκρατίας», προχωρώντας στη δημόσια αποκάλυψη-βόμβα ότι η επιτροπή ενημερώνεται μόλις μία φορά την εβδομάδα από τον ΕΟΔΥ και μάλιστα έχει ζητήσει βελτιώσεις στα στοιχεία.

Και ενώ ο Νίκος Χαρδαλιάς… δαγκωνόταν κάτω από τη μάσκα του, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ υπαινίχθηκε καθυστέρηση έως επτά ημερών στην ενημέρωση και δήλωσε ότι η διευθύντρια Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ Φλώρα Κοντοπίδη έρχεται στην επιτροπή μία φορά την εβδομάδα και παρουσιάζει τα… εβδομαδιαία στοιχεία!

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, εμφανώς στριμωγμένος, προσπάθησε να αναιρέσει ακόμα και τον… ίδιο του τον εαυτό και να καλύψει τον ΕΟΔΥ για το θέμα με τα «διπλά βιβλία» καταγραφών, που είχε αποκαλύψει με δημοσίευμά της η «κυριακάτικη δημοκρατία». Έτσι, ισχυρίστηκε ότι «απομονώθηκαν» δηλώσεις του και ότι ο ίδιος ποτέ δεν έχει αναφερθεί σε διπλό σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, επισημαίνοντας ότι υπάρχει μόνο ένα σύστημα.

Βέβαια, τον διαψεύδει ο ίδιος του ο… εαυτός με τις προηγούμενες δηλώσεις του! Θυμίζουμε ότι στις 13 Οκτωβρίου σε ερώτηση για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται τα τεστ σε Ελλάδα και εξωτερικό είχε απαντήσει: «Στην Ελλάδα σήμερα έγιναν γύρω στα 13.000 τεστ, ο μέσος όρος είναι μεταξύ 10.000 και 13.000. Βέβαια, αυτά είναι τα τεστ που καταγράφονται στο υπουργείο Υγείας. Γιατί υπάρχουν και ιδιωτικά και αυτή τη στιγμή δεν γίνεται η δήλωση αυτών των τεστ. Οπότε θα είναι αρκετά περισσότερα»!

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ήταν εμφανές ότι ο κ. Μαγιορκίνης ήθελε να αποτινάξει από πάνω του το βάρος της παραδοχής της 13ης Οκτωβρίου. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε ανύποπτο χρόνο έκανε λόγο για «ένα και μόνο σύστημα», όταν αναφερόταν σε κρούσματα. Μάλιστα, στη συνέχεια της ενημέρωσης υπήρξε μια συντονισμένη προσπάθεια όλων των παρόντων να συγκαλύψουν τις σκιές που πέφτουν πάνω στην υπόθεση των «διπλών βιβλίων».

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης επιχειρηματολόγησε υπέρ της διαφάνειας στο σύστημα καταγραφής, επικαλούμενος την καθημερινή καταγραφή του ΕΟΔΥ. Αυτή, δηλαδή, που πλήθος επιστημόνων κατηγορεί πλέον ανοιχτά για ανεπάρκεια σε στοιχεία!

Στη συνέχεια, σε πλήρη σύμπραξη, οι κ. Μαγιορκίνης, Κοντοζαμάνης και Παπαευαγγέλου προσπάθησαν να τα μαζέψουν, αλλά το μόνο που καταφέρνουν οι κινήσεις πανικού στις οποίες επιδίδονται είναι να επιβεβαιώνουν ολοένα και περισσότερο τη «δημοκρατία» όσον αφορά το μπάχαλο στα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This