Τι συνδέει λοιπόν τον Αντώνη Σαμαρά με τον Σάμπυ Μιωνή;

Με τι «κρατάει» ο πρωταγωνιστής της λίστας Λαγκάρντ έναν πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας;

Must Read

Πού τον «κρατάει» ο Μιωνής μιλώντας για σκοτεινές σχέσεις με τον επιχειρηματία Χαΐτογλου;

Φάντασμα του εαυτού του, πάσχοντα από πολιτική κατάθλιψη και φοβισμένο για τις επικείμενες (πολιτικές και νομικές) εξελίξεις χαρακτήριζαν τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, το βράδυ της Τρίτης και το πρωί της Τετάρτης, βουλευτές που βρίσκονταν στο κτίριο της Εθνικής Αντιπροσωπείας.

Συμμετέχοντας στη διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδου, ο κ. Σαμαράς κάλυψε τον σύμβουλό του Σταύρο Παπασταύρου που έγινε γνωστός ως συμπρωταγωνιστής της λίστας Λαγκάρντ και, βάσει των Panama Papers και καθ’ ομολογία του, διοικούσε μέσα από το Μαξίμου τουλάχιστον τρεις offshore σε φορολογικούς παραδείσους.

Εκτός από τα θέματα ηθικής, φαίνεται ότι ο κ. Σαμαράς έμεινε ικανοποιημένος που ο κ. Παπασταύρου δεν κατάφερε να κλείσει την τελική αξιολόγηση της τρόικα και εξευτέλισε όλη την τότε κυβέρνηση αντιτασσόμενος στη ρύθμιση πληρωμής χρεών στο Δημόσιο σε 60 δόσεις και φέρνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Σαμαράς θα είναι, επίσης, ικανοποιημένος από την κουτοπονηριά του συμβούλου του που, όπως γράφει στο βιβλίο της η δημοσιογράφος Ελένη Βαρβιτσιώτη, νόμιζε ότι θα σαγηνεύσει τα μέλη της τρόικα σε δείπνα σε μπιστρό του Παρισιού και με βουτιές στο Σούνιο.

Όμως το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο κ. Σαμαράς κάλυψε, για πρώτη φορά δημόσια, και τον  υπερ-πρωταγωνιστή της λίστας Λαγκάρντ. Τον γνωστό και σαν «κοριό» Σάμπυ Μιωνή, που ήλεγχε ή διαχειριζόταν άνω του 55% των ποσών που δημοσιοποιήθηκαν, αλλά -όπως προκύπτει από ειδική έκθεση της ΕΛΑΣ- το τελικό ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο.

  • Τι συνδέει λοιπόν τον κ. Σαμαρά με τον κ. Μιωνή;
  • Γιατί το 2012-14, ως ενεργεία πρωθυπουργός, τον κάλυπτε απόλυτα πιέζοντας αφόρητα τη «δημοκρατία», αν και είχε αρχίσει ήδη η προκαταρτική εξέταση και δεν έπρεπε να παρεμβαίνει κατά βασικών μαρτύρων και της ελευθεροτυπίας;
  • Τι φοβάται τώρα και ως «πρώην» ο κ. Σαμαράς;

Η ίδια έκθεση της ΕΛΑΣ αποκαλύπτει ότι ο Μιωνής και συνεργάτες του ήταν διαχειριστές των ελβετικών λογαριασμών του Θεσσαλονικιού επιχειρηματία Κων. Χαΐτογλου που είναι γνωστός φίλος του κ. Σαμαρά. Τα πραγματικά ποσά είναι τεράστια και πολλαπλάσια των «λίγων» 6.300.000 δολαρίων που αναφέρονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Όταν η «δ» έκανε τη συγκεκριμένη αποκάλυψη τον περασμένο Ιούνιο, ο Μιωνής ζήτησε, με εξώδικο, να μην κηλιδώνεται με τις «σκοτεινές και αμφιβόλου νομιμότητας» δραστηριότητες των κυρίων Σαμαρά και Χαΐτογλου! Στην καθομιλουμένη, τέτοιο «κάρφωμα» πρώην πρωθυπουργού δεν έχει ξαναγίνει.

Ο κ. Σαμαράς δεν τόλμησε να απαντήσει στη βαρύτατη κατηγορία περί «αμφιβόλου νομιμότητας» και τώρα καλύπτει δημόσια τον κατήγορό του. Γιατί ο κ. Σαμαράς όχι μόνον τρέμει να αντιδράσει, αλλά ταυτίζεται πια και δημόσια με τον Μιωνή; Με τι «κρατάει» ο πρωταγωνιστής της λίστας Λαγκάρντ έναν πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This