Αστυνομικοί κατήγγειλαν βουλευτή για παρανομία – Τι απαντά το κόμμα του

Καταγγελίες, επιστολές και απαντήσεις…

Must Read

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατήγγειλαν τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Δημήτρη Βαγενά ότι αγνόησε τη σύστασή τους και δείχνοντας τη βουλευτική του ταυτότητα συνέχισε να παρανομεί και να επιδεικνύει προκλητική συμπεριφορά. Από την πλευρά του το κόμμα με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει «περίεργο» το περιστατικό και παροτρύνει τους αστυνομικούς «να πάψουν να φέρονται ως δημοσιογράφοι των καναλιών».

Όπως καταγγέλλουν οι άνδρες της αστυνομίας, το περιστατικό συνέβη στη Νέα Σμύρνη, όταν εντόπισαν το αυτοκίνητο του βουλευτή να πηγαίνει ανάποδα σε μονόδρομο στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου. Εκεί είχε στηθεί μπλόκο της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., η οποία επεσήμανε στον βουλευτή ότι πρέπει να γυρίσει σύμφωνα με τη σωστή φορά του δρόμου, αλλά αυτός επιδεικνύοντας τη βουλευτική του ταυτότητα φώναζε και αναπτύσσοντας ταχύτητα συνέχισε τη δρόμο του.

Σύμφωνα με zougla.gr και τον ΓΓ του Σωματείου των Ειδικών Φρουρών Στράτο Μαυροειδάκο, έγιναν τα εξής: «… Στις υποδείξεις των αστυνομικών ο οδηγός τους είπε ότι είναι βουλευτής, τους επέδειξε τη βουλευτική ταυτότητα, αρνήθηκε τον έλεγχο λέγοντάς τους ότι “είμαι βουλευτής” και αποχώρησε. Για μία ακόμη φορά, όπως είχαμε δει και στο παρελθόν, κάποιοι δεν καταλαβαίνουν πως οι αστυνομικοί είναι υπηρέτες του νόμου και αυτοί με τη βουλευτική τους ιδιότητα πρέπει να είναι και αυτοί υπηρέτες των πολιτών. Έχουν τη λογική του “ποιος είμαι εγώ”, κάτι που το αποδεικνύουν έμπρακτα. Οι αστυνομικοί κάνουν τη δουλειά τους. Όλοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο».

Το Σωματείο των Ειδικών Φρουρών αντιδρώντας στα όσα υποστηρίζει ότι συνέβησαν, απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται σε «απρεπή, προσβλητική και απαξιωτική συμπεριφορά», ενώ σε άλλο σημείο λέει: «Αν και πιστεύαμε ότι, εν έτει 2020, η νοοτροπία του ‘ξέρεις ποιος είμαι εγώ’ από Έλληνα Βουλευτή αποτελούσε ιστορικό σημάδι ενός μακρινού παρελθόντος, μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι αυτές οι αντικοινωνικές συμπεριφορές είναι παρούσες και εκφράζονται από  αιρετούς ‘άρχοντες’ που υπηρετούν τον ναό της Δημοκρατίας μας, ευτυχώς, όμως, ελάχιστης μειοψηφίας».

Καταλήγοντας ζητά από τον κ. Τασούλα «την εκδήλωση ενεργειών αρμοδιότητάς σας, απαραίτητων και για την αποκατάσταση της ηθικής τάξης και της τιμής των μελών μας, σκληρά εργαζομένων αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ώστε να εμφυσήσετε και στον μειοψηφούντα έστω συνάδελφό σας του οποίου προεδρεύετε, ένα αίσθημα μετριοφροσύνης και συνέπειας  στους νόμους. Γιατί Εσείς, όπως και εμείς, είμαστε ΥΠΗΡΕΤΕΣ του Ελληνικού λαού».

Η ανακοίνωση-απάντηση της Ελληνικής Λύσης:

Αναφορικά με το «περίεργο» περιστατικό και την φερόμενη εμπλοκή βουλευτή του Ελληνικού κοινοβουλίου, που καταγγέλθηκε από αστυνομικούς της ομάδας Δίας, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ζητά να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις καθώς και το νόμιμο πρόστιμο. Αναρωτιόμαστε όμως εάν είναι σύννομη η «πρωτοβουλία» του αστυνομικού, αφού πρώτα απέφυγε να επιβάλει τις νόμιμες κυρώσεις στον φερόμενο, να ενημερώσει ως «ρεπόρτερ» τα κανάλια καθώς και τον συνδικαλιστή, γνωστό θαμώνα των καφέ του Κολωνακίου, ο οποίος έκανε και δηλώσεις.

Με λίγα λόγια θα μπορούσαν να επιδώσουν κλήση στον φερόμενο ως παράνομο βουλευτή και να λήξει εκεί η ιστορία με τις αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές, ώστε να πάρει την οδό της δικαιοσύνης. Εκείνοι όμως προτίμησαν να εκμεταλλευτούν το θέμα επικοινωνιακά για δημόσιες σχέσεις με τα ΜΜΕ.

Για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ οι βουλευτές πρέπει να τυγχάνουν των αυστηρότερων ποινών από τα όργανα της τάξεως και το κυριότερο, ορισμένοι αστυνομικοί πρέπει να πάψουν να φέρονται ως «δημοσιογράφοι των καναλιών» και με τα λάθη ή τις παραλείψεις τους να εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This