Παρασκευή, 23 Απρ 2021

Βάζουν τον Γεραπετρίτη να… στεγανοποιήσει την «ομερτά» στο μπάχαλο με τα διπλά βιβλία του ΕΟΔΥ

Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε μετά τις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» δεν έχει τελειωμό

Η κυβέρνηση «καπελώνει» τον ΗΔΙΚΑ… Με άνωθεν εντολή ο ΕΟΔΥ θα αναλάβει τη διαχείριση της καταγραφής

Παρά τον θόρυβο, την καταιγίδα αποκαλύψεων και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, το εγκληματικό μπάχαλο με τα «διπλά βιβλία» του κορωνοϊού συνεχίζεται! Η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει ακόμα να λύσει το πρόβλημα και να βάλει σε τάξη το χάος.

Αφού απέτυχαν όλες οι προσπάθειες να ρυθμιστούν οι δυσλειτουργίες από τους αρμόδιους φορείς (ΗΔΙΚΑ – ΕΟΔΥ), τώρα ανέλαβε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης «να βγάλει το φίδι από την τρύπα» σε σχέση με τα συστήματα και τις διαδικασίες καταγραφής των κρουσμάτων του κορωνοϊού, θέμα που ανέδειξε η «δημοκρατία». Όπως λένε πρόσωπα που παρακολουθούν στενά την υπόθεση, το μεγάλο ζήτημα με την καταγραφή των κρουσμάτων δεν είναι μόνο τεχνικό, δεν συνδέεται δηλαδή μόνο με την ύπαρξη δύο διαφορετικών συστημάτων καταγραφής από ΕΟΔΥ και ΗΔΙΚΑ (την κρατική εταιρία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη τεχνολογικών συστημάτων για την Υγεία).

Είναι και «γραφειοκρατικού τύπου», αφού ένας γιατρός κρατικού νοσοκομείου πρέπει να δαπανήσει τουλάχιστον μία ώρα για να δηλώσει ένα κρούσμα! Πρέπει πρώτα τα ενημερώσει την επιτροπή γιατρών του νοσοκομείου, να ενημερώσει ξεχωριστά τη διοίκηση του νοσοκομείου και μετά να περάσουν τα στοιχεία του ασθενούς στα συστήματα του ΕΟΔΥ ή της ΗΔΙΚΑ! Κάποιοι γιατροί διαμαρτύρονται για τα πολλά πεδία που πρέπει να ενημερώσουν, χωρίς λόγο, κάθε φορά που καταγράφουν ένα κρούσμα στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ.

Επίσης, μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε και τις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» ακούγεται πως έχει προταθεί στον ΕΟΔΥ να αναλάβει τη διαχείριση του συνόλου της τεχνολογικής υποδομής για την καταγραφή κρουσμάτων και ασθενών του κορωνοϊού. Ουσιαστικά να «καπελώσει» τον ΗΔΙΚΑ με άνωθεν εντολή. Η βαριά σκιά από την κυβερνητική αποτυχία να διαχειριστεί αποτελεσματικά το δεύτερο κύμα της πανδημίας που οδήγησε σε εκατόμβη νεκρών δείχνει, πάντως, πως απαιτείται η ανάληψη πρωτοβουλιών. Ας κάνουν κάτι έστω και αν συνεχίζουν να διαψεύδουν τη «δημοκρατία»….

Ο κ. Γεραπετρίτης καλείται επίσης να διαχειριστεί και τις ενδοκυβερνητικές κόντρες για το θέμα. Κυρίως να καθησυχάσει πειστικά όλες τις πλευρές (υπ. Υγείας, Χαρδαλιά, λοιμοξιολόγους) ότι θα τύχουν κάλυψης για ότι πιθανόν προκύψει από τη δικαιοσύνη και δεύτερον να «σφραγίσει« πιθανές νέες διαρροές. Θυμίζουμε ότι όπως είχε γράψει η «δημοκρατία», υπάρχουν ακόμα και ηχογραφημένες συνομιλίες που ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν κάποιοι από τους εμπλεκόμενους.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες στο πλαίσιο της συνολικής «εκκαθάρισης» του σκανδάλου και της «στεγανοποίησης» των διαρροών στοχοποιείται από όμιλο media που βρίσκεται πολύ κοντά στον κ. Μητσοτάκη, συγκεκριμένο κυβερνητικό στέλεχος που θεωρείται στενότατος συνεργάτης του πρωθυπουργού. Είτε τον θεωρούν «ύποπτο» είτε κάποιοι (γνωστοί για τις παραδημοσιογραφικές μεθόδους τους) βρήκαν ευκαιρία να τον εκδικηθούν για άλλους λόγους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ