Τη Μαρέβα Μητσοτάκη στοχοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για χρηματοδότηση των Κουτσολιούτσων μέσω της Endeavor. Διαψεύδει η εταιρεία.

Must Read

Στην αντεπίθεση, με ευθείες βολές στον ίδιο τον πρωθυπουργό και στην οικογένειά του, περνά ο ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της φερόμενης εμπλοκής στελεχών του κόμματος -και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα- στο πολύκροτο σκάνδαλο Folli Follie.

Σύμφωνα με τη «δημοκρατία», η Κουμουνδούρου επιχειρεί ρελάνς με αφορμή δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο το 2014 ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος είχε λάβει χρηματοδότηση από την εταιρία Endeavor της Μαρέβας Μητσοτάκη, ζητώντας απαντήσεις από τη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Αποκαλύπτεται», αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωσή του, πως «η οικογένεια Μητσοτάκη είχε από χρόνια στενότατες σχέσεις με την οικογένεια Κουτσολιούτσου, και μάλιστα όχι μόνο κοινωνικές, αφού επιχείρηση των υπόδικων Κουτσολιούτσων χρηματοδοτείται από το 2014 από την εταιρία Endeavor, συνιδρύτρια της οποίας ήταν η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη».

Την ίδια ώρα, αναφορικά με την ανάμειξη των Αλέκου Φλαμπουράρη, Αλέξανδρου Χαρίτση, Σταύρου Αραχωβίτη και Μάκη Μπαλαούρα στην υπόθεση της Folli Follie, μετά τη δημοσιοποίηση των e-mails στελέχους του ομίλου, στο περιθώριο ελέγχου που διεξήγαγε η ελεγκτική-συμβουλευτική εταιρία PwC, η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει πως «οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε είχαν καμία επαφή με την οικογένεια Κουτσολιούτσου».

Μάλιστα, προειδοποιεί πως «όσοι με ψεύδη και συκοφαντικά υπονοούμενα επιχείρησαν να κακοποιήσουν την αλήθεια σύντομα θα κριθούν από τη Δικαιοσύνη».

Είναι παραπάνω από σαφές πως τα ευρήματα της έρευνας έχουν φέρει σε δεινή θέση την Κουμουνδούρου, με την πίεση για εξηγήσεις να εντείνεται ολοένα περισσότερο, ενώ αναμένεται να κορυφωθεί σε περίπτωση που η δικογραφία διαβιβαστεί τελικώς στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Για αντιπερισπασμό κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιδρούν τα «γαλάζια» στελέχη

Την ώρα, πάντως, που ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να αρνείται κάθε εμπλοκή, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιχειρεί αντιπερισπασμό για να αλλάξει την ατζέντα από τα αδιέξοδα στην πανδημία, τα «γαλάζια» στελέχη ζητούν μετ’ επιτάσεως απαντήσεις, στρεφόμενα μάλιστα κυρίως κατά του Μάκη Μπαλαούρα. Άλλωστε, ο τέως βουλευτής, ανεξαρτήτως όποιων ποινικών ευθυνών, είναι και ηθικά υπόλογος, καθώς η συναλλαγή του με τη Folli Follie είχε ως αποτέλεσμα να δοθούν από τον όμιλο 80.000 ευρώ σε δωρεές σε δημόσια νοσοκομεία της περιφέρειάς του.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης υποστήριξε σε συνέντευξή του πως «αποτελεί συνομολόγηση σε δωροδοκία η παραδοχή του πρώην προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα ότι 80.000 ευρώ πήγαν σε νοσοκομείο της Ηλείας».

Ο δε αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης σχολίασε πως «δεν πιστεύει κανείς ότι εταιρίες, όπως η Folli Follie, διακατέχεται από φιλανθρωπία και έδωσε 80.000 σε νοσοκομείο», επισημαίνοντας πως «σίγουρα υπάρχει πολιτικό και ηθικό θέμα – για το ποινικό δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω αυτή τη στιγμή».

Την ίδια ώρα, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. Νίκος Ρωμανός ζήτησε «άμεσες» και «ξεκάθαρες» απαντήσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση, καταγγέλλοντας πως ο Μάκης Μπαλαούρας «αποδέχθηκε πολλά από αυτά που γράφονται στα mails, καθώς παραδέχεται τη συναλλαγή λέγοντας πως κατέληξαν στην εκλογική του περιφέρεια».

Σε πιο ήπιους τόνους εμφανίστηκε ο Χάρης Θεοχάρης, λέγοντας, σε τηλεοπτική του εμφάνιση, πως η υπόθεση είναι ζήτημα «κυρίως πολιτικού πολιτισμού, διάκρισης εξουσιών και ηθικής πολιτικής τάξης», ζητήματα στα οποία, όπως είπε, η κυβέρνηση της Ν.Δ. από την αρχή της θητείας της είναι πολύ προσεκτική. Ο υπουργός Τουρισμού, μάλιστα, επεσήμανε ότι δεν θα πρέπει να σχολιάζεται επί της ουσίας η υπόθεση, καθώς είναι σε δικαστική διερεύνηση.

Υπενθυμίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έχει υιοθετήσει πλήρως τη νέα, σκληρή γραμμή της προσφυγής στη Δικαιοσύνη, την οποία εγκαινίασε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας προ ολίγων εβδομάδων στην υπόθεση του εξοχικού στο Σούνιο. Προς αυτή την κατεύθυνση, ήδη, ο Αλέκος Φλαμπουράρης έστειλε εξώδικο στην ιστοσελίδα mononews.gr, καταγγέλλοντας πως «επιδίδονται συστηματικά και εντατικά από χθες στην κατασυκοφάντησή μου, ότι δήθεν λειτούργησα ως ισχυρός σύμμαχος του ομίλου Folli Follie».

Η διάψευση της Endeavor

Την ίδια ώρα, η Endeavor σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ουδέποτε έχει χρηματοδοτήσει τη Folli Folie, αλλά παραδέχεται ότι είχε στο δίκτυο καθοδήγησής της τον ανιψιό του Δημήτρη Κουτσολιούτσου.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This