Σάββατο 24/7/2021

Ελήφθησαν οι αποφάσεις για τον ανασχηματισμό: Θέμα ωρών η ανακοίνωσή του

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες μάλιστα, δεν αποκλείεται ακόμα και τη Δευτέρα να έχουμε σχετικές ανακοινώσεις.

Θέμα ωρών έχει φτάσει πλέον να είναι η ανακοίνωση του ανασχηματισμού του κυβερνητικού σχήματος, καθώς με τη δυναμική που έχει προσλάβει η συζήτηση η εκκρεμότητα δεν μπορεί να παραταθεί άλλο.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες μάλιστα, δεν αποκλείεται ακόμα και τη Δευτέρα (!!) να έχουμε σχετικές ανακοινώσεις.

Διαβάστε ακόμα: Ανασχηματισμός με παζάρια ακόμα και με τον Σαμαρά… Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν

Τα βασικά στοιχεία του… ανακατέματος της τράπουλας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι τρία και θα αφορούν:

  1. μετακινήσεις πρωτοκλασάτων Υπουργών,
  2. αναβάθμιση στελεχών του υπουργικού σχήματος και
  3. ανανέωση με μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας (19 από τους 52 υπουργούς και υφυπουργούς δεν έχουν την κοινοβουλευτική ιδιότητα), τα οποία αγνοήθηκαν στη σύνθεση της Κυβέρνησης.

Ο Πρωθυπουργός θέλει τώρα να σηματοδοτήσει μια «νέα αρχή» προσπαθώντας να περάσει επικοινωνιακά το μήνυμα ότι -με την έναρξη και των εμβολιασμών- η αντιμετώπιση της πανδημίας επιτρέπει τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και την αλλαγή προτεραιοτήτων (σ.σ. βέβαια, τα συνεχή λάθη στους χειρισμούς της κρίσης και οι συνεχείς αστοχίες στις αποφάσεις, δεν βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση).

Η… εσωκομματική πραγματικότητα είναι επίσης αρκετά διαφορετική, καθώς τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί εντός των «γαλάζιων» τειχών είναι πάρα πολλά. Λαμβάνεται ταυτόχρονα σοβαρά υπόψη το ενδεχόμενο το 2021 να είναι χρονιά εκλογών.

Κάτι που αυτομάτως κάνει απαραίτητη, έστω και συγκυριακά, μια εσωκομματική πανστρατιά που θα περιορίζει τις φυγόκεντρες τάσεις. Και αυτό θα γίνει μόνο με την ευρύτερη συμμετοχή στελεχών της ΚΟ της ΝΔ στο κυβερνητικό σχήμα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ