Δευτέρα 2/8/2021

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για την πανδημία – «Σεβασμό» ζήτησε από την Τουρκία ο Μισέλ

Ας κάνει ό,τι θέλει δηλαδή ο Ερντογάν, αρκεί να είναι ευγενής.

Πριν το τέλος του Ιανουαρίου οι 27 ηγέτες της ΕΕ θα έχουν έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με αντικείμενο την πανδημία, το συντονισμό σε σχέση με τα διαθέσιμα εργαλεία και την πορεία του εμβολιασμού. Αυτό ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Από τη Λισαβόνα όπου βρέθηκε με αφορμή την ανάληψη από την Πορτογαλία της εξάμηνης προεδρίας του Συμβουλίου, ο Μισέλ αναφέρθηκε και στην Τουρκία:

«Τον Δεκέμβριο πήραμε την απόφαση για την Τουρκία σε συνέχεια του πλαισίου του Οκτωβρίου. Κάναμε ακριβώς αυτό που είχε προγραμματιστεί, αναλύσαμε την κατάσταση και λάβαμε αποφάσεις για την Τουρκία. Και επίσης θα επανέλθουμε στο θέμα της Τουρκίας τον Μάρτιο και ενθαρρύνουμε τις απευθείας συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και επίσης τις συζητήσεις για το Κυπριακό στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Και ήμασταν απολύτως ξεκάθαροι. Θέλουμε να δούμε τον σεβασμό απέναντι στην ΕΕ και τα κράτη μέλη».

Μάλιστα. «Σεβασμό» θέλει ο Μισέλ, όχι τερματισμό των παράνομων και προκλητικών ενεργειών κατά Ελλάδας και Κύπρου.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ